Home

Friday, December 30, 2011

Saya nak wish awal-awaaalllllllll!!!!



SELAMAT TAHUN BARU 2012!!!

Semoga tahun baru ini memberi seribu satu (1001) makna dekat semua...take care...bye!

Thursday, December 29, 2011

Blog saya kena B.L.O.C.K.E.D dengan Server! DAMN!

Pagi2 saya tengah ada mood nak update blog saya..
tiba-tiba nak bukak je 'Butterfliesshawl' ni...
terpampang dengan indahnya dekat wall screen ni...'This website have been blocked because it contain social networking & adultary...bla..bla..bla...??!!' WHAT THE HECK!! hey! blog saya baik2 je OKEY! adoiyai! tak pernah2 server ni blocked, suddenly today dia nak blocked lak? haish! dengki sungguh la..
ermm...x pe..x pe...tgk la nanti...huhuhu sabar Cik N...sabar...huhuhu

Thursday, December 22, 2011

Braces! terus STRESS!

Dah 2 tahun 2 bulan saya pakai ini braces....
Semua orang dekat opis ni tau saya pakai braces...
Tapi yang paling best, ada sorang Encik ni tadi, boleh pulak dia tenung muka saya lama2 dalam lif...saya ingatkan nape la dia tenung muka saya..dah la saya sampai lambat pagi ni...ceh! Tren Komuter tu la lambat bona!! ceh! ceh!

Haa..berbalik pada cerita Encik yang  tenung saya tu...bukan main lamo dia tenung saya...bukannya dia tak kenal saya, dia pernah 1 bahagian dengan saya dulu....bila saya senyum, dia pun senyum balik,then dia dah tak tenung dah...bila saya tanya, nape Encik tenung saya?
Encik tu jawab...''mano poie bosi dokek gigi ko tu Nad? dah di cabut ko?" tanya Encik tu dalam loghat Nogori yang pokat sekali...
Saya pun naik pelik, saya kata la..."ado yo Encik bosi ni kek gigi, ado lokat laie ni...napo Encik tanyo camtu?" tanya saya....
then Encik tu kata "owh! ado ko? esey tak nampak pun, esey ingatkan dah tak do bosi tu...ekau bilo nak dicabut eh bosi2 tu sumo?"
saya jawab la..." laie sebulan duo bulih la dibokakkan bosi2 ni..."
Encik tu.."ekau pakai bosi tu beribu2..lopeh dibukak,bosi ni nak dibuek apo? bolih digadaikan ko?"
Saya..."kalo bolih digadaikan, dah lamo esey gadai...Encik nak boli ko kalo esey gadai bosi2 ni?"
Encik tu.."hahaha...tak mau la...goli den!" hahahaha...

Mungkin dah lama saya pakai braces ni kot..sampaikan orang pun kalo baru kenal,dia tak perasan yang saya ni pakai braces...mungkin sebab gigi saya dah rapat kedalam, then bila saya bercakap pun orang tak berapa perasaan yang saya ni pakai braces...mungkin saya bercakap tak bukak mulut besar2 kot...ade ke orang bercakap mulut dia bukak besau2? tak de kan?? hahahhahaha

Yang paling buat saya stress, petang semalam...saya balik seorang diri lalu dekat tepi Pertama Kompleks...ada 1 restoren kat tepi tu, memang restoren ni selalu abang2 despatch ni duduk lepak minum2 kat situ...sepanjang saya keje dekat sini then saya pakai braces dulu, abang2 ni memang selalu sangat dok usha2 kaco saya..hari2 mcm tu...tapi, dah almost setahun saya tak dikaco and tak diganggu...saya rasa lega..tapi a bit pelik...nape abang2 ni tak kaco saya, kalo tak, hari2 dia kaco...saje mengusik la tu..ala..biasa la..dia dalam 1 group,saya ni plak jalan sowang2..memang la dorang suka kaco..bukan buat ape pun...jz hai2,bye2 je kan...

Pastu, petang semalam...masa saya tengah jalan sowang2 nak pegi stesyen komuter...tiba2 handphone saya berbunyi, saya pun jawab la call tu, sambil cakap dengan kawan saya, saya gelak2...then tiba2 salah seorang dari abang yang ada dekat restoren tu...datang dekat dengan saya,sambil tu dia renung muka saya...saya terberhenti dari jalan then saya pandang muka abang tu balik...then tiba2 abang tu cakap kat kawan2 dia...
"weh!! ni la si 'besi' tu la!! adoi! patut la dah lama tak nampak! dah pakai tudung rupanya...ingatkan dah berenti kerja...'besi' pakai tudung la...comel!! hahahahaha! patut lah aku macam kenal handbag dia ni...tapi rupa dah lain...sekali si 'besi' ni dah pakai tudung la...hahahaha"

Wahh!! boleh plak abang2 tu cakap camtu! damn stress!! patut la dah setahun saya lalu situ dorang tak kacau2..saya baru nak rasa lega sket sebab dah tak ada orang kaco...rupa2nya dorang tak cam muka saya bila saya pakai tudung....dorang cam saya lepas dorang nampak braces dekat gigi saya...baru dorang pasan yang saya ni budak yang dorang selalu kaco...ceh!! stress aku! so sejak dari semalam...saya baik trus dengan abang2 tu...hahahhahaha siot je panggil saya 'besi'! ceh! ceh!

Tahun 2011 adalah tahun melawat negeri-negeri di semenanjung Malaysia...

Tahun ni memang banyak betul tempat saya pergi melawat...
patutlah duit tak terkumpul sangat! huh!
antara tempat yang saya lawati dari Januari 2011 sampai la Disember 2011...check it out!

Januari 2011
1) Genting Highland, Pahang
2) Perak

Februari 2011
1) Jawi, Penang

Mac 2011
1) Melaka

April 2011
1) Melaka

Mei 2011
1) Gua Musang, Kelantan

Jun 2011
1) Melaka

Julai 2011
1) Kedah
2) Langkawi, Kedah
3) Perlis

August 2011
1) Melaka

September 2011
1) Seri Menanti, Negeri Sembilan
2) Melaka

Oktober 2011
1) Jawi, Penang

November 2011
1) Johor Bahru, Johor
2) Singapura

Disember 2011
1) Seremban, Negeri Sembilan
2) Johor Bahru, Johor
3) Melaka

Wow! apakah??!! kenapa banyak sangat melawat Melaka?? apa ada dekat Melaka? Melaka ni kampung saya ke?? ehhh!! bukan2! saya bukan orang Melaka...kampung saya dekat Seri Menanti, Negeri Sembilan...huhuhuhu ntah la..nape ntah banyak sangat melawat Melaka saya tahun ni...tahun melawat melaka kot...ekekekeke saya suka pegi Melaka tu...suka sangat! hahahaaha jeng3! bagi saya, Melaka adalah negeri yang best! so, saya suka sangat pegi sana...orang2 kat sana pun best jugak...so, jomlah la kita pegi melawat Melaka....

2012...is coming..jeng3!

As-Salam,
kita ada lagi 8 hari untuk sampai ke tahun 2012...
Insyaallah kalo panjang umur, murah rezeki boleh la saya menambah lagi umur pada tahun hadapan...
sedar tak sedar, cepat tul masa berlalu...dah nak berakhir dah tahun 2011 ni...
2011, banyak betul benda yang terjadi dekat saya...boleh dikatakan sebagai tahun yang paling saya rasa stress sekali especially in relationship..sigh! lotih den nk malayan sumo ni...adoiyai!

Tapi dalam pada lotih tak lotih nak menjayokan banyak bondo dalam tahun ni....terhasil jugaklah beberapa azam saya pada tahun ni...antaranya...errmmmm...ade ke azam saya buat eh tahun lepas?? aiyak!! macam tak ada je...dush3! nak kena debik si dak Cik N ni...huhuhuhu

Ok la...sebabkan tahun ni saya tak berapa nak berazam sangat (actually, tahun2 lepas pun tak de la nak buat azam2 sangat bagai ni kan...saje je tahun ni gatai2 nak buat azam) so saya berhajat untuk mencipta beberapa azam untuk tahun depan...antaranya:

1) Saya nak beli kereta sendiri
2) Saya nak belajar rajin2
3) Saya nak kumpul duit banyak2 sebab saya nak pegi jalan2 tiap2 bulan...(wahahaha!)
4) Saya nak start kumpul buku2 balik..sebabnya this year, saya dah kurang sangat membaca and beli buku...huhu
5) Saya nak kawin tahun depan! (wah!! ko ni biar btol Cik N!) wakakakaka tak kira..saya nak kawin gak tahun depan...

Okeh2...yang no. 2 & 3 tu mungkin saya boleh achieve dengan jayanya...yang No. 4 tu pun, mungkin saya leh jayakan jugak mission saya tu...tapi yang no. 1 tu, it depends on keadaan ekonomi semasa...kalo btol la sistem saraan baru kerajaan ni gaji saya naik tinggi sket and boleh la saya untuk menyara sebuah kereta...makanya, dapatlah kiranya saya membeli sebuah kereta comel & compact macam saya jugak! (wah! ko perasan diri ko comel eh Cik N??!!)

TAPI, yang NO. 5 TU...tu mungkin tak boleh nak capai sangat kot target tu...sebabnya...saya nak kawin dengan sape? cecite..cecite...adoiyai! gatal bona dah ekau ni Cik N!! hahahaha tak pe...azam tu sesuatu yang subjektif...kalo betul caranya and dah sampai waktunya...memang akan terjadi jugak kan? Allah s.w.t tu Maha Mengetahui segalanya...

So, ape azam anda sempena tahun 2012 ni...

Mari kita menjayakan amalan 5S di tempat kerja!!

Saya kena pergi kursus 5S...
Adoiyai! sonok tu memang la...tapi buat time keje kan? so memang tak leh la nak bagi komitment 100% untuk masuk kelas...
Tapi dalam tak dapat nak bagi komitmen sangat tu...sompek gak la saya ni menangkap beberapa gambar (menggunakan kamera orang lain...ekekeke)..

yang sebelah ni tuan punya kamera...

mode sephia pulak dah...haha

ni hasil lukisan kanak2 ribena saya...hahaha

Saya ditugaskan oleh penceramah tu untuk design sticker untuk 5S ni...bukan saya sowang je la...saya dengan Rony...tapi sebabkan saya ni pandai sket la guna komputer, so saya la yang tolong realisasikan hasil lukisan tersebut di dalam bentuk softcopy untuk di 'present' kan untuk keesokkan harinya...

Dan saya berjaya! wink2! nanti kena design cantik lagi la...untuk di adaptasi untuk 5S tempat ni...

Lunch Date : At Secret Recipe, Sogo

Ada orang belanja saya lunch...orang yang sungguh baik hati tu adalah bos Kak Norul...yeay!!!!
inilah orang yang baik hati tu....
 
Kak Norul ni PA dia...sebab kenapa En. Bos ni belanja adalah kerana kiteorang ni bekerja keras untuk menjayakan majlis kahwin anak dia last sunday aritu kat GMI Bangi...

Kak Norul dan saya

macam biasa la, saya akan memilih yang besau2 je...

yum2! i like...habis ok i makan! hahahahahha

Yeay! saya suka....makan freee...wakakkakkakakakkaka terima kasih En. Bos...laen kali belanja lagi...ekekekekeke

Just want to share...

Tuesday, December 20, 2011

Interview at Kolej MARA, Seremban

4 pagi aku bangun semata-mata nak kena pegi somban untuk interview! ceh!
Dengan keadaan mood yang ada tak ada je pagi tu...nak or tak,terpaksa kena pegi gak...huhuhuhu dah lah nak kena ada dekat sana sebelum kul 7.30 pg! adoiyai!

Tapi alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar (erk! bagi saya,lancar la...tapi tak tau la dapat ke tak jawatan tu kan...ekekekekeke confident tu kena ada lebih..tul tak?)  saya rasa saya ni memang berjodoh dengan no. 6 atau sembilan la...tak tau la nape...kalo exam time sekolah dulu pun selalu gak dapat no. 6 or no. 9...pastu CGPA saya time diploma dulu pun ##.69 gak...(eceh! yang dopan tu tak payah la nak disobot eh kek sini...nanti kang oghang kato esey ni berlagak plak kan? ekekeke)

tengok! meja nak exam pun no. 96! memang la saya ni berjodoh tul dengan no. 6 or no. 9 ni kan...
kunon2 muka semangat memancar berkobar la ekau ni Cik N oi! oghang lain tongah buek exam, ekau leh plak begamba kek sini...adoiyai!

Interview ni ari ahad lak tu! ces! dah la kena bangun kul 4 pagi...pagi ahad lak tu! what a waste! ececeh! waste masa tido saya sebenarnya...hahahahahha pastu ari isnin tak leh nak cuti pulak...PA Pengarah saya cuti,so saya la yang kena ganti menjalankan tugas dekat tempat dia...

So, ini lah akibatnya bila bangun kul 4 pagi on hari ahad, tido awal camno pun, otak ni dah ponek asyik diperah2 je untuk menjawab soklan-soklan yang agak mencabar dek minda esey yang dah lamo tak belaja ni...

haa...hambik ko! mengantuk tak hengat sampai sakit kepala ari isnin tu...ni dekat tempat kejadian la (bilik PA Pengarah)..adoila...mengantuk....sakit kepala...letih...


Harap2 saya berjaya lah dalam sesi interview ni...kalo tak berjaya pun tak ape....tapi kalo boleh, mestilah nak berjaya kan? tul tak? hahahahahhaha

Sekian...

Wednesday, December 7, 2011

Hati Berbelah Bahagi

Saya tak suka perasaan ni! bila hati rasa berbelah bahagi...tak tahu nak pilih yang mana satu...mana jalan yang terbaik? Adoila! Kadang-kadang bila fikir, saya ni ke yang sendiri carik penyakit?  Orang selalu mengeluh bila dilanda musibah...bagi saya, itu bukanlah musibah...cumanya ia adalah dugaan yang Allah s.w.t berikan kepada umatnya untuk melihat ketabahan, kesabaran dan kegigihan hambanya di dalam menghadapi masalah...

Semua orang ada masalah tersendiri...macam mana dia menyelesaikan masalah tu, semuanya depends on apa masalah yang dia sedang hadapi...ada setengah masalah yang perlu dibawa berbincang...ada juga masalah yang tak boleh dibincangkan langsung...

Nasihat, tak semestinya semua orang akan terima nasihat yang kita beri...hurmm...life is not easy as we think...tapi, disebalik kesukaran tu, ada hikmah yang akan datang setiap kali kita bersabar dengan setiap dugaan...

Istiqharah adalah jalan yang terbaik untuk mendapatkan 'the best solution' di dalam apa jua persoalan atau masalah yang melanda diri...semua orang mahukan yang terbaik untuk diri sendiri mahupun orang yang terdekat dengan kita kan? tapi kita bukanlah SUPERMAN yang kuat dan mampu untuk lakukan apa sahaja untuk menenangkan & menyenangkan hati orang lain...kadang-kadang, HATI kita sendiri pun kita tak mampu nak jaga..inikan pulak asyik sibuk nak menjaga hati orang lain....

Senyuman manis di bibir terukir sentiasa...tapi kita tak tahu apa yang tersirat disebalik kemendungan wajah seseorang....HATI kita menangis, tapi BIBIR mengukir senyuman....bukankah kita menipu diri sendiri kalau macam tu? tapi perlu ke kita sentiasa menunjukkan kegusaran, kegelisahan dan juga kesakitan yang berada di dalam hati?

Hurrmmmm...bila bercakap pasal hati...benda ni menjadi sangat subjektif....saya sendiri masih dalam proses memahami hati dan kehendak saya sendiri...dan saya percaya, tak semua orang betul2 memahami diri sendiri...Mak saya pernah cakap, memang IBU BAPA adalah insan yang paling mengenali diri kita...sebabnya dari mereka lah, terhasilnya diri kita...dari mereka juga lah yang telah membentuk keperibadian kita...TAPI, manusia yang betul2 perlu memahami diri kita adalah PASANGAN kita sendiri...

Selalu orang cakap, tak kenal maka tak cinta...yeah! that's rite....tapi, perkataan 'TAK KENAL' tu terlalu luas skop dia...kadang-kadang kita kenal seseorang itu bertahun-tahun lamanya...tapi adakah kita betul2 serasi dan memahami orang itu??  Selalu orang cakap, dari bercinta tu lah akan datangnya keserasian...betul ke? bagi saya, bercinta lama mana pun...tetapi kalau masih tidak memahami kehendak pasangan masing2...asyik sebelah pihak mengalah...adakah itu dinamakan sebagai kesefahaman?

Sampai sekarang saya masih tidak dapat atau still tak temui APAKAH BENTUK KEFAHAMAN yang dimaksudkan tu?  Bila kita bersama seseorang, hubungan yang dijalinkan lama...tapi dalam hati masih lagi ada rasa TIDAK SELAMAT walaupun dari segi keperibadian, tiada cacat celanya pasangan kita tu...sentiasa bersama ketika susah dan senang...tetapi, masih di dalam hati ada terdetik SATU PERASAAN yang tak best! perasaan tidak selamat, rasa tertekan bila bersama, rasa masa hadapan yang akan gelap, terasa dianiaya...hurrmmm....adakah semua ini mainan perasaan aje atau pun sebalik nye?

Saya pasti, ramai yang pernah rasa macam ni....memang betul, semuanya kita serahkan kepada Allah s.w.t sahaja, Dia Maha Mengetahui segalanya...tapi jika hanya berserah, tapi tiada usaha dari diri kita sendiri untuk mencari jalan penyelesaian yang terbaik..haa..macam mana? huhuhu...tak ape la...saya berharap, bila sampai waktunya nanti...terbuka juga jalan untuk saya pergi mendapatkan yang terbaik untuk diri saya dan juga untuk masa depan saya kelak...

Monday, December 5, 2011

Trip KESUMA ke Johor dan Singapura - Final!

Hahaha bukan nak final sangat la entry saya kali ni....cumanya last update untuk trip ke Singapore ni je...pheeww!! lega kan? saya la yang leganya! penat nk update banyak2 ni...hehehe bukan ape, saya ni banyak sangat benda dalam kepala...so sementara benda masih fresh, better saya keluarkan...btol tak? tak kan la benda da basi baru la terhegeh2 nak post...lagipun saya bukannya ada banyak masa yang terluang macam ni nak update blog sentiasa...so, bila ada masa ni la saya update banyak2...

Tujuan saya update blog cerita macam2 pasal lawatan saya ni bukan tujuan nak menunjuk-nunjuk ye..ye la, mana tau, kita tak tau ape ada dalam hati orang....mane la tau orang tengok dah naik menyampah ke kan...Cik N ni asyik la nak bercerita dia berjalan sana sini....heheehehehehe....tak pe la..orang dah nak menyampah, nak buat cam ne kan? actually, tujuan saya post ni, bukan sebab ape, ye la...saya tau ramai kat luar sana yang teringin nak pergi ke suatu tempat, tapi tak tau macam mana nak carik information yang best...kalo stakat saya tulis panjang berjela...orang pun naik menyampah nak baca kan? baik saya upload pic banyak2...biar orang tau..owh dekat tempat ni ada benda ni...owh...dekat situ ada benda tu...so, next time bila korang pulak nak pergi, korang dah tau kan ape tempat yang patut pergi and ape pulak keadaan and cuaca masa tu....senang kan? so think positive ok....

Baiklah...saya sambung entry saya kali ni....nasib baik saya buat entry berderet-deret....so that, orang senang nak tengok...tul tak? ok, entry saya kali ni nak cerita pasal dinner masa malam 27 Nov (ahad) dan hari untuk bertolak balik ke KL...tamat sudah journey ke Singapore untuk saya and the geng pada kali ni....


Sampai saje dekat JB, kami semua terus menuju ke Restoren Singgah Selalu...tempat dia nice....ada tempat lepak open air, and ada jugak tempat tertutup...disebabkan Dato' Ketua Pengarah kami pun join sama untuk dinner malam tu...jadinya tempat makan kami untuk malam tu dekat area yang bertutup....kebetulan malam tu ada game bola Malaysia lawan Bahrain...memang gamat skejap la tempat tu....




lauk2 memang haven kan? hahahahaha lauk yang banyak2 ni hanya dimakan oleh 4 orang gadis2 ayu ni je tau...tapi bila time makan..hilang sudah keayuan semua orang..wakakakkaka

inilah Dato' KP saya bersama dengan wife beliau...

yeah! inilah geng2 PA yang hebat serba serbi....ekekekeke
 Okey, kita tutup cerita pasal dinner...now saya nak cerita pasal hari terakhir lawatan pulak....kami semua bertolak pada 28 Nov (isnin) ke KL...

FYI, kami menginap di kampus UniKL MITEC, Pasir Gudang...UniKL merupakan salah sebuah daripada institusi/anak syarikat MARA...jadinya, breakfast untuk pagi tu di sponser oleh pihak UniKL MITEC....maceh semua...hehehehehe

suasana dekat kantin UniKL

Nasi lemak & Teh Tarik dia memang KAW!!

Kak Zek dan wakil dari pihak UniKL MITEC..sesi penyerahan cenderahati

saya dan kawan2 akibat dari kekenyangan...ngeh3!

lepas je makan...kami pun mula la bersiap2 untuk bertolak balik ke KL...tapi sebelum keluar dari Kampus UniKL MITEC ni, sempat pulak kan semua orang posing dekat signage UniKL ni...hehehehe saje je untuk kenang kenangan kan??





muka masing2 da macam nak get ready untuk tido je...

elok je lepas snap pic ni...tanpa berlengah2 lg..kami berdua terus tido...sedar2 je dah sampai dekat Ayer Hitam...wah! ape lagi...shopping lagi la kan? adoiyai!!
Nak tau berapa banyak saya spend untuk lawatan ni??
saya tukar SGD100 = RM 246.00
Spare cash = RM 200.00
dekat Singapore tukar lagi SGD 20.00 = RM 50.00 (so cash in RM tinggal RM 150.00 je..huhuhu)
Sampai dekat Ayer Hitam, g bantai shopping bagai, tapi saya just spend around RM 60.00 - beli macam2 pulak tu...hahahahahaha
So, total perbelanjaan saya dekat singapore adalah SGD120.00 (but still ada balance SGD 9.00 = RM22.50, tapi still lagi tak tukar kepada RM lagi...hehehe sayang la pulak nak tukar...kahkahkah!)

SGD120.00 = RM300 + RM 60 (belanja dekat Ayer Hitam)
                    = RM 360.00

Wow! banyak gak saya spend kan??? adoiyai! hahahahahaahahahaha tapi tak pe la....orang lain berabih ribu riban...saya juz spend RM360.00 je...semua dapat souvenir dari saya...so saya puas hati..badan penat berjalan, hati pun senang dan girang...yeay!! balik je dari trip Singapore ni, saya terus demam selsema...efek dari kena panas dan hujan dekat Singapore...huhuhu tapi Alhamdulillah dah baik dari demam....

So, hope semua enjoy baca entry saya kali ni...next time saya update cerita benda lain pulak k..bye!

Trip KESUMA ke Johor dan Singapura - Day 3

As-Salam...Hai again! hahaha nak sambung cerita pasal Singapore ni lagi...banyak bona yg nk dikobarkan dokek kawan2 ni...

Okey, kita sambung untuk sesi lawatan hari kedua dekat Singapore ye..FYI, lawatan ni selama 4 hari 3 malam...which mean kami tidur di Johor, so hari sabtu (26 Nov) ahad (27 Nov) kami mengadakan lawatan ke Singapura...kalau di ikut duration lawatan ni, 27 Nov (ari ahad) adalah merupakan hari ke-3 lawatan...tapi kalau berada di Singapura, ini adalah merupakan hari kedua kami masuk ke Singapura...boleh faham ke? hahaha kalo tak faham, tanya...okey? ekekekeke

okey! muka sangat energetic pagi2 ni ye...walaupun pada hakikatnya sangat penat...da la tido lambat...bangun kul 5.30 pg lak tuk...hadoiyai! masa tgkp gmbar ni, aroun kul 7.30pg kot...
depan Mustafa Group
  Mustafa Mart ni lebih kurang macam Mydin tempat kita la kan....macam2 jenis benda ada jual...cakap je la...almost everything ada....harga dia pun murah la jugak...tapi kena tgk2 dulu...ada jugak yang souvenir dia quiet expensive kalo nak compare dengan kedai dekat luar...
para pelancong...ekekeke dah macam press conference plak kan?
Bugis Street
 Dekat Bugis Street ni...ada macam2 benda macam cenderamata, baju, beg and banyak lagi la ada di jual dengan harga yg lagi murah...tapi kena pandai pilih la...so, memang lubuk tempat orang beli give & souvenir...kalo ada peminat K-POP, banyak gak ada jual baju & barangan ala-ala korean dekat sini..then harga dia around SGD10 je setiap baju yang di jual...memandangkan saya ni tak berapa nk minat sangat fesyen korea ni...so, saya tak de la jadi nk gila sangat masuk Bugis Street ni kan...




bila masing-masing dah penat, sementara nk tunggu bas sampai...duduk je la diam2 kt tepi jalan ni..cian kiteorang...huhuhu
ini adalah Masjid Sultan di Kg. Glam

Sempat kawan2 saya ni posing...hahaahaha

ni kat depan restoren masakkan baba dan nyonya....
 Dekat Masjid Glam ni pun banyak jugak jual macam-macam souvenir...so, better kalo nak beli souvenir, jangan beli banyak2 dekat satu tempat...sebabnya belum tentu lagi dekat tempat lain tak ada kan? so, jadilah pembeli yang bijak ye kawan2...

Gambar Masjid Glam


Penat memang sangat2 terasa, sebabnya..banyak sangat tempat kami pergi...bayangkan, masuk2 je dekat Singapore, terus pergi ke Mustafa Mart, then pergi ke Bugis Street pulak...lepas tu ke Kampung Glam, then lunch dekat Golden Mile, Food Court...





Habis je makan, tak dan perut hadam lagi, kiteorang dah kena rush naik MRT pulak ke Orchid Road...











Then bila dah sampai je dekat stesyen Orchid Road tu, boleh pulak la hujan turun lebat selebatnya...adoiyai! so tak dapat la nak pergi berjalan sangat...tak pasal-pasal stuck dah dekat shopping mall ni....almost 2 hours jugak la stuck dekat shopping mall tu...











Journey untuk siang hari di Singapore tamat setakat ini sahaja...malam tu pulak ada dinner bersama Dato' KP dekat JB...so, semua nye kena prepare balik JB secepat mungkin...bye2 Singapore...ada rezeki lagi, saya datang lagi ye....huhuhu