Home

Tuesday, May 24, 2011

Make over office saya!

Hai! sy dengan rajinnye telah mengemas tempat sy dkt ofis...nak kata cantik sgt tu tak de la kan..tapi at least sedap la mata memandang..ekekekekke

ni gambar sebelum kemas...giler bersepah kan???
haaa...ni after kemas...hehe

Ni gambar sebelum...haish! tempat sape la ni kan??


haa...ni after kemas...sedap je mata memandang! hahaha

so, finally sy berjaya gk mengemas tempat sy..baru la rasa sangat selesa untuk berkerja kan? ekekekekkeke

Thursday, May 19, 2011

Confuse...

Ok...hari ni 20 Mei 2011...which mean dah 11 hari sy dengan umur yang baru..yeay!! tapi macam yang sy ckp dekat dlm entri sy yg lepas, pelbagai benda yg telah berlaku pada hari jadi sy...and bnda yg x best tu berlanjutan sampai la 4-5 hari selepas tu...jadi, sy pun dah rasa sangat stress and tak mampu lagi untuk menanggung rasa yg sangat stress tu...so sy amik cuti yg panjang lagi...hehehe memang asyik duk menghabiskan cuti je si Cik N ni...

ala...tak pe..lebih baik sy cuti duduk rumah diam2 daripada sy stress, tension, nk bangun pagi g kerja pun tak de mood and semangat kan? pastu smpai kt ofis asyik duk termenung & tak fokus je...jadi, disebabkan mggu ni ade cuti hari wesak on 17th May, so on 16th May tu sy saje je amik cuti...mula2 tu memang ade perancangan...igt nk pegi meluangkan masa sambil bercuti rehat dgn 'seseorg tu'...tapi disebabkan persengketaan yang macam tak ade jalan penyelesaiannye...so tak jadi la pergi ke sana...sy still apply cuti jugak then end up duduk dekat rumah sambil layan fb, update blog and ajar mak sy poco2...hehehe

After a few days, dalam keadaan yang agak stress...sy mengambil keputusan untuk mendiamkan diri dengan harapan untuk menenangkan diri sendiri disamping meminta petunjuk and ketenangan dari yg Ilahi...Alhamdulillah...hati sy semakin tenang, and sy datang kerja dengan mood yang sangat baik dari hari rabu haritu...semangat untuk bekerja tu datang dengan baik dan sy kembali tersenyum...

Mungkin disebabkan terlalu banyak masalah, salah faham, tidak kesefahaman dan juga perbalahan...handphone sy jd senyap sunyi...mungkin jugak sebab handphone sy rosak then sy terpaksa tukar sim kad ke hp lain...which mean, memang sy total lost la sy punya phonebook semua abih x leh bukak...sy lost contact dengan kawan2..sob3! yang sy leh contact cuma orang yang sy selalu contact then sy hafal no.hp dia je...the rest, i'm sorry darling...tak dapek la nk contact u olls semua...then akibat daripada semua ni...bil handphone sy pun jd sgt sikit...kurang daripada monthly commitment sy...which mean, bil handphone sy skrg ni tak sampai RM50 pun...walhal monthly commitment sy RM80 sebulan...huhuhu 22 Mei ni, bil baru akan keluar...rugi la sy, sebab sy pakai kurang dari RM80 bln ni..but I am still need to pay RM80! huh! ni sungguh tidak adil!! tapi tak ape, have another 2 days to go untuk ke 22 Mei ni..so sy rasa sempat ke untuk reach RM80 or lebih untuk bil handphone sy bulan ni? sape sy nk call?? huhuhu no idea la untuk berbual dengan sape2...i don't have any mood utk berckp dengan orang...

Di sebabkan dengan masalah yang pelbagai ni jugak, bkn setakat bil handphone sy kurang...tp sy perasan yang perangai sy pun banyak berubah...dulu sy ni seorang yang ceria...suka berckp, ade sje yang sy akan ckpkan kan...tp this lately, sy byk diam..even dekat rumah pun sy byk diam then sy banyak mengurung diri dlm bilik...bkn buat ape pun...mak sy ckp, sy bertapa dlm bilik tu...hurmmm...sy rasa sgt tenang bila berada dlm bilik sy...baca2 buku..selongkar2 almari..hehehe tak pun, tu la, si 'bulu-bulu' tu la yg menemankan sy...sape lagi kalo bkn dak2 ceng sy tu..hehe 

Sebabkan banyak sangat perubahan yang telah terjadi dekat sy...2 compliment yg sy dapat...1st dari ayah sy...time tu on the way nk ke LRT Taman Jaya, pagi2 ayah nk hantar sy pergi kerja..sebabkan tren komuter tu selalu lambt and buat hal..jd ayah hantar la ke LRT...sepanjang jln dari Shah Alam ke Taman Jaya..ayah sy sibuk la berborak,bercerita dgn sy...tp sy x berckp sepatah pun dgn ayah...sy cuma bg respon dengan senyum je dkt ayah sy...sampaikan ayah sy ckp ape tau? "ayah rasa macam ckp and bwk kereta sesorang je la kakak" hahahaha cian ayah sy...sy pun x tau la nape mulut sy jd berat untuk berckp...then 2nd compliment pulak..dari akak2 opis sy yg baik hati...dorang ckp sy ni macam EXPRESSION-LESS..adoiyai! lg teruk kot! ye la..bkn sy tak riak ekspresi bila dorang berckp...cuma mungkin bila sy bermasalah ni...sy tak dapat nk menonjolkan riak muka gembira ke, suka ke, sedih, marah etc. huhuhu

Sy jadi macam keliru dengan diri sy sendiri...keliru dengan perasaan sy sendiri..mungkin telah melalui pelbagai mental torture dalam pelbagai rupa dan bentuk...so end up, sy jd macam ni...sy confuse untuk menggambarkan ape perasaan sy sekarang ni...sebab ape yang sy rasa...ermm...pe yg sy rasa eh? tak ade rasa ape2 kot...ekekeke sy mcm blur and lost...Hello Cik Nadhoney! where the hell are u? come back home! hahahahadoiyai! teruk betul impak dari semua yg telah berlaku dekat diri sy ni...tapi ape yg sy belajar dari semua ni ialah:

1) DON'T LOVE your job, because JOB'S NEVER LOVE u...but DO LOVE your WORK, so that you will ENJOYING your life while you are working

2) SPEND your PRECIOUS TIME for your OWN SELF, rather than SPENDING YOURSELF to someone/something that are never APPRECIATE YOU

3) if your find that you suddenly FALL IN LOVE WITH SOMEONE, make sure that he/she LOVE YOU MORE THAN YOU DO

4) Never PUSH YOURSELF for THINGS THAT are not WORTH FOR YOU

5) LOVE yourself more than OTHERS CAN DO!

6) FAME is TEMPORARY, so do APPRECIATE YOURSELF, LOVE YOURSELF, BELIEVE IN YOURSELF & LOVE PEOPLE WHO ARE LOVE YOU..so that you will find that your are the most LUCKIEST PERSON IN THIS WORLD..

Wednesday, May 18, 2011

Craving for CRISPY POPIAH!!!


OMG!! OMG!!! Owh My Gucci!!! suddenly I feel like I want to eat CRISPY POPIAH just rite now! yes! I want it now!! huhuhuhu

I can now imagine, how it taste...the soft texture...Owh damn! I want it so damn much! I just can't wait till lunch time...
Uisshh!! sedapnye!! hehehe ~pic taken from google~


Just wait there Sister's Crispy Popiah..I will come this lunch time...yummy! ~pic taken from google~

Sunday, May 15, 2011

2nd Child Syndrome

Salam semua,

This morning, masa tengah break1st dgn my dad...sy pun borak2 la dengan ayah sy...ye la...susah sebenarnya nk jumpa and borak lama2 dgn ayah ni...sebab ayah sy ni seorang yg busy...dia jenis yang tak suka duduk diam2...hehehe

So usually, topic perbualan tu akan jadi pelbagai la...ayah sy ni seorang yang open minded...i can talk almost about anything with him...about political issues, musics, adventures, cooking, friendship and also about relationship! hehehe jarangkan kita jumpa seorang ayah yang sangat open minded, yang boleh bercerita macam ni especially dgn anak perempuan dia...sebab selalunya, peranan seorang ibu yg byk guide anak perempuan dia...tapi dalam situasi sy ni, ayah yg banyak guide...bkn nye mak sy tak nk guide...tp sy ni selalu tak sependapat dgn mak sy...hehehe budak DEGIL memang camni kan?!

Berbalik pada isu kita pada hari ni...so sy pun masa tengah break1st dengan ayah tu, memula cerita pasal customer dia...macam2 perangai customer dia yang ayah cerita kt sy...so sebabkan sy study dlm bidang Mass Comm ni,so ofcz la sy byk belajar on how to understand people behavioral...so sy pun share la dengan ayah especially on how to understand his customer...

Then, tiba2 saya teringat...dekat ofis sy ade tampal poster dekat lif...poster tu dari Unit Kaunseling, biasa la...setiap bulan akan ade topik perbincangan bulanan yg Unit Kaunseling handle..so utk bulan Mei ni, topik yg dorang nk bincangkan adalah "BAGAIMANA UNTUK MENANGANI SECOND CHILD SYNDROME"

Sy memula baca tu, memang sy gelak la kan...so sy buat bodo je la...dalam hati sy, ape de hal dgn anak no.2 ni? sy anak no.2, sy tak ade problem pun...tapi bila da hari2 sy nampak poster tu...so ofcz la sy jd macam wonder, so ofcz la terdetik dekat dalam hati sy...ape ade dengan sindrom anak ke-2 ni kan.. so, sebab tu la sy start tanya dekat ayah...

1st question sy tanya dekat ayah, "ayah, akak ni selalu bagi masalah ke kt dlm family kita?" terkejut ayah sy bila sy tanya macam tu...pastu ofcz la ayah pelik kan? so ayah tny la dkt sy, kenapa sy tny dia mcm tu..then sy pun story la pasal poster yg sy nampak tu semua...then ayah pun, sambil tersenyum sikit..dia pun mula la bukak tin rokok gulung dia...then dia start gulung rokok dia depan sy...

Sambil gulung2 rokok dia, ayah pun pandang muka sy...dia kata:

"Kakak, ape yang di maksudkan dengan Second Child Syndrome ni, actually bagi ayah...dia bukan 1 penyakit...2nd child syndrome ni ada berkaitan dengan behavior & attitude...ok, let me explain...contoh la eh...mak & ayah kawin, so ofcz la kami kawin atas dasar cinta...awal perkahwinan, adalah moment yg paling sweet and memorable bagi semua orang yang baru berkahwin...on that time, masalah pun kurang, bergaduh pun kurang..jadi dlm keadaan tu, mak & ayah masih dlm sesi untuk menyesuaikan diri each other..so perasaan cinta & syg masih kuat on that time..jadi bila dpt abg ko tu, mak & ayah ko masih dlm keadaan yg kurang tekanan sebab masih dlm awal perkahwinan...so bila on going utk dapatkan anak yg kedua...kadang2 ade sesetengah orang..dia cpt dapat anak no.2..ade yg lambat...mcm ko, ko lahir setelah 4 tahun abg ko ade..so sepanjang 4 tahun tu...mak & ayah dah lalui pelbagai macam masalah & kesukaran dlm kehidupan berumah tangga...so mak & ayah da semakin matang dlm menghadapi masalah2 ni...jadi anak no.2 ni selalu nya akan membesar dlm keadaan yang sukar kadang2...sebab tu..kalo nak ikutkan ko dgn abg ko...ko lg tough, & ko lg degil berbanding dari dia...sebab ape? sebab ko ada, dalam keadaan yg sukar...maksud ayah sukar tu, ye la..time tu, ofcz la ade bergaduh, time tu la belajar susah senang dlm berkeluarga...tough time dlm marriage life...kemudian, anak seterusnya lahir bila keadaan keluarga da semakin stabil dan matang...sebab tu dorg tak sama macam anak no.2....."

"Memang selalunya pun, anak no.2 ni..dia lain dari yang lain...kalo dia lelaki..dia akan lebih spoiled dengan mak dia...kalo dia perempuan..dia akan jd lebih tough dari anak sulung...sebab tu kalo ko tgk, kadang2 anak no.2 ni dia lebih garang dari anak sulung, or dia lagi degil dari anak sulung or dia agak sukar di fahami berbanding anak2 yg lain...jadinya...sebagai parents, ayah kena pandai menilai and kena tau how to handle anak2 ayah...memang ayah tak nafikan yang ko ni agak degil, keras kepala, kalo ko kata ko nk buat sesuatu tu ko mmg akan buat & ko lg cpt matang...tapi ayah tak pernah anggap ko ni satu beban..tapi ayah rasa ko ni lain dari yg lain so ayah patut bagi perhatian lain sket dari adik beradik ko yang lain...so pendekatan utk setiap anak2 tu lain...sebab setiap org ade personaliti masing2...so, bagi ayah...sebenarnya yang orang duk kata psl sindrom anak no.2 tu...tak tau cmne nk handle anak dia...tu semua nye, pucuk pangkal dari dlm diri parents dia sndri...macam mana dia membentuk anak2 dia...kadang2, sindrom anak no.2 ni jadi lagi teruk especially bila parents dia tak bersedia utk terima kehadiran anak no.2..mgkin sebab jarak antara anak sulung and no.2 tu terlalu dekat..so dorang tak bersedia utk terima anak tu...jadi bila tak bersedia, bagi mana yg x redha dgn rezeki yg tuhan bagi tu...dorg mula la bergaduh, berhasrat nk gugurkan la..so,kakak nmpk tak yang parents tu pressuring each other sebab kehadiran ank no.2...so no wonder bila anak tu lahir, dia akan ade sindrom anak ke-2 ni...sebab dari dalam rahim mak dia, dia da terima tekanan...sebab tu, bila kakak dah kawin, then di takdirkan kakak mengandung..jaga la perasaan kakak sebab anak dlm kandungan tu akan merasai ape yg kakak rasai...then dari situ la terbentuknya perkembangan otak dia...kita nk didik anak,didik dari dalam perut..bknnya bila da keluar baby tu, baru nak membentuk dia...mmg boleh, tapi sebaik2 nya dari dlm kandungan lg kita da bentuk dia jd yg terbaik...yang paling penting dalam menangani anak no.2 ni...kita kena belajar untuk faham dia...tu je...tak susah kan?"

Panjang giler explanation dari ayah sy kan about 2nd child syndrome ni...ermm...mmg logically, sy agak bersetuju la ape yg ayah sy katakan tu...walaupun dia bercakap bukan berdasarkan fakta saintifik...but the way dia respon pada persoalan yg sy bg tu based on his experience on his life and experience dia as a father...so, after ayah sy explain psl hal ni...sy terus dah tak rasa rendah diri lagi..ye la..kadang2 sy rasa macam sy ni teruk sangat...i mean, dari segi tahap kedegilan tu kan...tapi sy memang kagum dengan ayah sy...even dia tau sy ni sgt degil...sepanjang 24 tahun sy ni hidup, ofcz la sy ade buat salah kan..tapi ayah sy tak pernah pukul sy...tapi bila dia marah tu...kata2 dia memang sungguh tajam and sakit...kadang2 sy rasa, why not kalo ayah rotan je sy ni...sekurang2nye badan sy yang sakit...lepas tu, hilang la kan sakit tu...tp bila dia mengajar sy dengan kata2 dia..memang sangat2 menusuk hati...berdarah hati bila dengar tau! ayah sy tak maki anak2 dia bila dia marah...cuma cara dia, ayat yg dia gunakan memang la...dahsyat giler...ayah sy sgt pandai dlm bab psycho anak2 dia...and cara dia memang berkesan pun...kadang2 kekerasan memang tak perlu utk mengajar orang...sebab lagi berkeras, lagi jadi degil kan...so ayah sy menggunakan pendekatan dia yang tersendiri utk mengajar anak2 dia...

Sy bersyukur sangat2 di kurniakan ayah yang sangat memahami macam ni...ye la...memang dia tak perfect, maklum la..ayah sy pun manusia biasa je kan...sometime, sy betul2 berharap...if lets say satu hari nanti sy berkahwin...sy harap suami sy tu dapat jaga relationship dia dgn anak2 dgn sgt baik...which mean, cuba utk memahami anak2 without memanja kan sangat anak2 tu supaya dorang tak jd spoiled...ye la..kadang2, budak2 ni dia kurang mesra dengan ayah dia sebab perwatakkan seorang ayah ni kadang2 garang la...baran la...tak memahami anak2 la...but for me, tak rugi pun kalo kita jaga relationship dgn anak2 kita..sebab at the end nanti, kita akan rasa kemesraan antara anak dgn parents tu tak terlalu terhad...we can be as friends dgn anak2 kan? tak salah kalo kita mendengar ape yang anak kita nk ckp kan...btol tak? 

Hujan!!!

Salam guys,

Sekarang ni, cuaca tak menentukan? kalo panas tu, panas sangat2...smpaikan nak duduk dekat dalam rumah pun tak lalu la sebab panas gila..tido malam pun tak lena...huhuhu

Tapi petang ni...terjadi la ribut yang ringan but agak menakotkan sy sebab habis semua kertas2 berterbangan dekat laman rumah sy...sy nk keluar nk pegi kutip semua kertas2 tu pun takot sebab kilat sabung menyabung ni...

Lepas tu boleh plak la sy kena pegi menyelamatkan kucing2 sy ni...haish! bertuah punya kucing!! dalam hujan2 ni...boleh plak dia pergi lari sana sini...sy nk selamatkan dorang dari basah...

Akibat dari ribut kecik ni...ade jugak la pokok ayah sy yg patah...huhuhu abih la,balik orang tua tu nanti mesti dia bising sebab pokok dia patah...wut to do ayah...bkn salah org pun yg buat sampai patah tu...angin kuat sgt sampai patah pokok ayah...hurmmm..

Apepun, sy bersyukur petang ni hujan...Alhamdulillah...hujan itu rahmat Tuhan kan? Adik2 ceng sy, tlg behave sikit k..sy penat mengejar korang semua...haish!!


ni la keadaan langit masa time ribut tadi...sy sempat tgkp gmbar...risau gk kan masa time snap2 pic tu, terkena sambar petir lak..naya je...Alhamdulillah tak ade pape yg jd...

Saturday, May 14, 2011

Hey! susah sangat ke nak faham saya????

Ermmm....teruk sgt ke sy ni? jahat sgt ke sy ni?? sy nak berubah untuk jadi yang lebih baik pun, tak boleh ke nak support?

Sy bukan nye mintak yang bukan2...sy cuma nakkan support je...especially dari org yg sy rasa dia penting dalam hidup sy...tp ape feedback yg sy dpt? all is a NEGETIVE FEEDBACK! memang agak mengecewakan...sgt2 mengecewakan! orang yg sy harapkan dpt faham sy...bg support dkt sy diatas setiap tindakan sy...tp feedback yg dia bagi seolah2 macam sy ni bersalah sgt and jahat sgt2! 

perkara yang dah keruh, jadi semakin keruh...sy cuba utk buat yang terbaik, tapi dia rasa macam sy berpura2, tidak menjadi diri sendiri...hurmm...biar lah...biarlah masa yang menetukan segalanya...hati sy dah hancur dgn setiap kata2 yg tajam tu...

HAZAMA!!!

Owh My Gucci!!!

For the first time in my life...sy tgk AF, then sy TERsuka dekat HAZAMA!! wakakkakaka semua nya sebab my  mum telah berjaya MEMAKSA sy untuk teman dia tgk KONSERT AF mlm td (14/5/11)...huhuhu 

I like HAZAMA! I like the way his perform...I like his voice! OMG!!! hahahaha Cik N suka tgk AF?? mcm ade yg x kena je kan? ekekeke wut ever la Cik N...layankan je...

B.E.S.T.I.E.S

BESTIES

Semua orang ade besties kan? so ofcz la sy pun ade....dari sejak bila kita ade besties ni? sejak lahir? dari tadika? dari sekolah? bila da masuk U? bila dah kerja? hehehehe utk ade besties ni, tak kira masa or tempat...sebab perjalanan hidup kita akan selalu kehadapan...ye la...ade ke kita hidup makin lama ke belakang? ofcz la makin lama semakin ke depan kan? setiap masa kita akan berjumpa dengan orang baru...terpulang pada kita la evaluate and differentiate sama ada org yang kita kenal tu orang yg betul2 boleh jd besties kita or tak...

Sy pernah ade besties...hehehehe ape punya statement la ni kan? semua org ade besties kot...ye la..ye la...what i mean dengan besties ni, sy pun pernah ada kawan baik...kawan susah senang bersama, kawan yang betul2 memahami diri sy, kawan yang tempat sy mengadu, kawan yang sy percayai...sy masih ade lagi kawan yang sy panggil 'BESTIES' ni...still ade lg...

Tapi percaya la...semakin kita meningkat dewasa, perjalanan hidup kita dah semakin menjauh...kita akan perasan yg org yang kita panggil besties tu semakin lama semakin jauh kita tinggal kan dari hidup kita...ada byk sebab and faktor terjadi nye perkara ni...antaranya sebab keadaan or faktor tempat tinggal yang jauh...tp sy rasa tu bkn penghalang la sebab dunia kita semakin canggih sekarang ni...everyone ade hp and facebook kan? so ofcz la boleh connecting with each other...mgkin jugak sebab faktor masa, which mean, ye la...bila da besar ni kadang2 masing2 ni ade yg dah kawin, da bertunang or da ade bf/gf...so tumpuan tu da jd lain...mgkin jugak faktor tempat kerja ataupun life dia...ye la..tak semestinay besties kita akan lalui jalan yg sama mcm kita kan? kerja dkt tempat yg sama...ataupun melalui life yg sama...setiap org ade jalan hidup masing2...


So, ape yg sy nk cuba ckpkan sekarang ni...SAYA RINDU SANGAT-SANGAT DEKAT BESTIES SAYA...huhuhuhu sy tau, salah sy sebab x de masa nk spend dengan dorg...sy sibuk dengan kerja and study sy je...huhuhu sy tau da lama gila sy tak duduk, lepak, chill out sama2 dgn korang....tp korang jgn pikir sy tak syg kt korang tau! huhuhu



Mish u so much my babes!!

Bulan MEI...seribu satu MAKNA...

Salam,

Hai! dah lama rasanya tak update blog ni...huhuhu kesibukkan melanda diri, dengan study nye, dengan kerja lagi, di tambah2 plak dengan pelbagai masalah hati...Oppss!! masalah hati? hahahha sy bukan nye penghidap penyakit yang berkaitan dengan hati tu ye...harap maklum! hahaha

What I mean with masalah hati ni...ermm...ye la...biasa la...lumrah kehidupan, setiap manusia mesti akan ada masalah...Tuhan menguji kita setiap masa dan saat untuk melihat ketaatan kita terhadap-Nya...So dah nama pun masalah, tak kira la masalah tu berat atau ringan, macam mana kita nak menghadapinya tu, itu semua nye terpulang mengikut cara tersendiri....

So, sy rasa bln April is the toughest month for me...sebab ape sy ckp macam tu? ye la...bln April ni sy memang sangat sibuk dengan study, assignment, test, preparation for final exam...haish! da la dengan 'masalah hati' melanda diri..memang terus terang ckp,sy x leh nk fokus untuk study sy...tp sy da cuba yang terbaik...sy dah berusaha...untung nasib nanti kita tgk je la kan? hehehe...

Sekarang ni dah masuk bulan Mei...actually sy sangat suka bulan Mei ni...sebab bln Mei ni ade mcm2 bnda yang mengembirakan dlm hidup sy...and terdapat jgk tarikh2 yang penting dlm bln Mei ni... especially tarikh  9 MEI...ade ape dgn tarikh 9 MEI? pe yg special sgt? ofcz la special...sebab tu adelah tarikh lahir sy!!! ekekekekekeke Happy Belated Birthday to me!!!

Sepatutnya, bulan Mei ni memberi seribu satu makna untuk sy...tapi ape yang jadi and yang di harapkan, memang sungguh MENGHAMPAKAN! huhuhu pergaduhan demi pergaduhan plak yang menimpa...'penyakit hati' sy yang memang da teruk, jadi semakin teruk and parah! sampaikan sekarang, sy rasa macam dah tak sanggup nak melalui kehidupan sehari-hari sy sepanjang bulan Mei ni...

Sy cuba kuatkan semangat sy dengan berpikiran positif...anggap je la setiap ape yang jadi tu ade hikmah di sebaliknya...cuma ape yang sy harapkan, semua perkara dapat di selesaikan dengan cara yang baik...sy dah tak sanggup nk lalui semua ni lg...huhuhuhu ujian ni sungguh berat utk sy...tapi sy yakin sy mampu utk lalui semua ni...Insyaallah....

Saya sgt J.E.L.O.U.S.E dgn B.E.L.I.A.U!!

Salam U alls,

Okey, sy nk maklumkan yg sy memang sangat jeles dengan MAKHLUK di bawah ni ye...sebab ape? sebab dia sangat2 mengada2 dekat mak sy...tengok la...tido pn nk kat atas katil je! huh! sy sendiri pun x merasa lagi nak tido atas katil mak sy!! huh!

Dah la tido atas katil mak sy, tido pun agak kurang sopan je! ceh! ni la dia kucing zaman sekarang! terlalu di manjakan sampai jadi mengada2...huhuhuhu dengan mulut ternganga nye, adoiyai! yam...owh yam...aku jeles dengan ko!!