Home

Monday, November 29, 2010

Mari Berenang!!

Errmmm...dah lama rasanya tak update blog ni..walaupun tak ada orang lagi nak kawan dgn nad,but it's ok..nad nak jugak menulis..hehehhehehe

What i mean with hobi baru is, macam berenang ke, pergi kelas aerobik ke...errmmm..ape2 je la kan..tapi probsnye, nad ni a bit cerewet sikit..kalau nak pergi swimming tu, nad tak suka pergi kt public swimming pool..haish!! nak carik kawan2 yg duduk dkt kondo,tak tau la pulak sapa kan..hehehehehhe

If nak buat aktiviti lasak pulak, nad tak tau aktiviti apa yg sesuai..kawan2 pulak macam semakin ramai yg ke arah feminin2 ni...so susah sket la nak ajak pergi buat benda yg adventure ni... hurrmmm...susah jugak kan..

Tengah pening ni,tak tau la aktiviti apa yang best,yang boleh nad buat..da puas la dok survey2...payah gk kan...anyone? ada sebarang cadangan??

Thursday, November 11, 2010

Laksa di pagi hari jumaat yang mulia ini...yeeehhaaa...

memang dah menjadi 1 rutin di office nad ni,setiap hari jumaat setiap minggu akan ada bacaan yaasin pada setiap pagi jumaat.  and setiap kali ada bacaan yaasin ni,mesti after that ada sesi makan-makan..tak kira la sama ada makanan tu ada orang sponser or menggunakan duit kelab kami...

so untuk hari ni, menunya adalah Laksa..owh no!! nad memang kurang suka makan laksa...sebab ada tragedi yang tak best telah terjadi dulu yang ada kaitan dengan laksa...so sebab kan tragedi tu,nad trus macam fobia sket bila nak makan laksa...semua menu and ramuan adalah homemade..di sediakan oleh kwn2 ofis jugak la...

memula nad just makan kuih je..tapi bila lama2,orang semua dok bising2 kt nad,suwuh makan jugak..nad pn amik jugak la laksa tu...sikit je la letak dalam mangkuk...pastu take time gk la nk abihkan semuanya...ada la dekat 1 jam baru abih!! hahahahhaha sedap tu memang sedap...tapi tak lalu la nak makan laksa ni..huhuhuhuhuhu

tapi yang bestnya,air nescafe yang ada sorang akak ni buat..memang kaw2 punya la...hurmm...duduk dekat ofis ni kadang2 memang boleh save duit untuk makan..sebabnye kat sini memang dorang rajin buat jamuan makan..kadang2 metting pun ada makan2 juga..and usually dorg order lebih sket makanan tu..so boleh la menampung kami2 ni...

yang tak best nye pulak..usaha2 untuk diet dekat sini memang tak akan berjaya la..huhuhu tu yang tak best tu..sebabnye:
1) aircond terlalu sejuk,so ni meransang selera utk makan (ceit! salahkan aircond plak nad ni kan?
2) terlalu banyak sangat occasion yang dijalankan dekat office ni...so ofcz la diorg akan tempah makanan..
3) setiap jumaat bacaan yaasin..ada lagi makan free..
4) belum kira orang belanja makan tengah hari or break1st lagi...haish! x pe..rezeki ni..ekekkeke
5) petang2 slalu nye my office mate yang guys suka beli pisang goreng dekat pertama kompleks..pisang goreng dia mmg superb la..so makan lagi...
6) nad punya drawer memang banyak stok makanan..so,memang tak boleh nk buat ape2 la kan...

so, memang la hidup ni asyik makan je la..tapi duit habis jugak kan..hahahahhhaha tapi tak pe,duit habis utk makan tak perlu di sesali..betul tak??

Monday, November 8, 2010

Welcome to MyButterfliesShawl

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua,

Welcome to my blog..ni adalah kali pertama nad serius dalam blogging ni..
dulu pernah ada,tapi tak pernah aktif pun akaun blog tu..finally sampai lupa password..hahahhaha

So in my blog ni, i'm not going to sell any shawl..NO IT'S NOT!.. nad memang sangat suka dengan butterflies ni..since dari nad free hair lagi..nad suka sangat pakai earing butterflies,beli loket motif butterflies, rantai tangan butterflies and macam-macam lagi la...semuanya ada kaitan dengan butterflies...hehehehe

Ok, we enough with butterflies, nad straigh forward aje la ye..hehehehehe tujuan nad wujudkan blog ini adalah untuk berkongsi maklumat ,macam-macam info boleh dari segi agama,sosial,permasalahan, alam sekitar, duit, business dan macam-macam lagi la...untuk share and bertukar-tukar pandangan without menyentuh soal sensitiviti individual, politik and sense of religion.. ye la,kita duduk dekat Malaysia, negara yang mempunyai pelbagai kaum,agama dan bangsa yang perlu kita hormati.  macam PM kita selalu cakap about 1Malaysia. 

saya suka share about something yang berkaitan dengan kesihatan dan juga duit...DUIT??!!  hahahaha saya rasa,semua orang memang sangat suka dengan duit kan? hehehehe jangan tipu! berdosa! so saya akan cuba manfaatkan page saya ni untuk kebaikan ramai..