Home

Tuesday, April 24, 2012

Untunglah jadi Model Iklan Perfume SimplySiti

Leuniey - Pic taken from google

Cantik!
hehehe...First time saya tengok iklan perfume SimplySiti tu, terus saya cam tertanya2...
Sape model dia eh? saya ni jarang nak puji orang cantik...tapi ape yang boleh saya cakap, model iklan ni memang cantik!

Pastu, paper hari ni (Utusan Malaysia) ada la pulak cerita pasal Cik Leuniey ni...
walaupun paper tu untuk bos saya, saya dengan selambanya merasmikan paper tu semata2 nak baca article pasal Cik Leuniey...

Memang la dulu, ada kontroversi yang melanda sebelum naiknya nama Cik Leuniey ni..tapi bagi saya, kontroversi tu macam gosip liar je..ye la, orang cantik..memang la selalu kena gosip...kan? hahahaha walau ape pun, sabar je la Leuniey, yang penting awak jangan terlibat dengan apa segala bentuk kontroversi yang boleh menjatuhkan awak and nama baik awak...

Yang paling penting, jangan libatkan diri dengan FOOTBALLER!! hahahahahaha
Saya tak kata Footballer tu jahat tau! No! No!
Saya pun tak kata Footballer tu tak baik!
Cumanya, saya ada pengalaman dengan Footballer..tapi cam biasa la, pengalaman tu cuma best sekejap je...lama-lama dia akan jadi beban...so better don't! haha!

pic taken from google

So, ini adalah perfume dari SimplySiti...tak try lagi bau dia...
Tapi bila tengok botol dia...macam best je kan? hahahaha
Harga pun berpatutan...saya rasa mungkin boleh try nanti!

Tapi...pergghh! nanti gila tamak saya ni...saya rasa, bulan Mac and April ni saja saya asyik borong perfume je kot! adeh!
Aritu masa bulan Mac saya beli 3 botol perfume...rabak poket!

Saya memang peminat perfume Gucci...huhuhu so this perfume memang must have la...
walau berapa banyak perfume yang saya ada...Gucci Envy Me memang tetap terpaut di hati...wah! ayat kau!!



haa...ni la semua perfume yang telah berjaya merabakkan poket saya aritu...hahahaha
lepas beli semua ni, terus berjanji dengan diri sendiri untuk tak nak shopping perfume lagi...
pastu kan...



 baru2 ni terbeli pulak lagi perfume ni...hadoi!!!
tapi yang saya beli cuma Daisy je..yang Mont Blanc ni ada 'seseorang' bagi dekat saya..hak3!
So, saya berazam untuk tak nak shopping perfume lagi...
dan saya sangat berharap bila saya lalu dekat depan kedai perfume, saya akan jalan je tanpa toleh kiri dan kanan...huhuhu harap2 dapat la buat cmtu...

Tapi ape2 pun...mesti kena try dulu bau perfume SimpliSiti ni...macam best je kan? hahahaha

Sunday, April 15, 2012

Your body needs your attention...bukan orang lain,hokey??!

Salam,

Pernah tak tiba-tiba dalam satu hari...
rasa macam tak ada mood...
tengok fail atau kertas2 surat rasa macam nak muntah...
pandang muka bos or pegawai lelaki mahupun perempuan pun rasa macam nak muntah...
kepala rasa macam pening-pening...
sampai satu tahap, makanan pun tak boleh nak masuk dah!
jawab telefon pun rasa macam dah tak larat...

Kawan2 BBM pun rasa macam dah tak lalu da nak pandang muka telefon tu...
pandang PC pun rasa cm menyampah walaupun PC tu nye wallpaper muka diri sendiri kan?
kehendak hati nak kan macam2..pergi shopping la,tengok movie la, makan aiskrim la...tapi semua tu hanyalah mainan perasaan dan hati je...
bila bos panggil, rasa macam nak lari jauh2 sambil tarik2 rambut...
pastu masuk pantry, pandang cermin, rasa macam nak pakai lipstik tebal2 kat bibir....
pandang kiri salah...pandang kanan pun salah...semuanya serba serbi tak kena...

pernah tak mengalami situasi macam ni?
hurmmm...saya rasa saya ni dah mengalami tahap stress yang agak kronik da ni...
saya memang perlukan vacation...
tapi bilanya saya nak pergi?
ada orang nak teman ke?
semua orang sibuk dengan life masing2...
kalo tak sibuk, duit plak yang tak ada...adoiyai!
boleh ke kalo saya nk pergi sendiri?
saya rasa boleh je kot...pergi jalan2 sendiri...
tapi rasa cm sedih je la kot...sedangkan pegi makan sowg2 kt restoren pun  saya rasa cam sedih giler hati ni..
mane pergi kawan2 saya? owh! kawan2 saya ada...tapi...ramai yang dah diikat...so saya tak salahkan mereka...

so, boleh ke saya nk pergi vacay sowg2 ni?
mampu ke saya pergi sowg2?
duit rasanya tak ada masalah...
kalo saya nak pergi jalan2 kat indonesia sorang2 pun boleh..tak ade masalah kot...
tapi, takot la plak...takot tak balik2 nanti...
sebab terpikat dengan jejaka seberang...hahahahaha padan muka ko!

hurmmm...saya rasa saya memang kena buat sesuatu la...
da tak boleh nak tangguh2 lagi...
Tapi..buat masa ni saya tak boleh nak amik cuti lama2...huhuhuhu
Tapi, saya pun rasa saya kena pergi bercuti....
saya kena rest...saya terlalu banyak sangat tertekan...
tahun ni memang tahun yang stress buat saya kot..
tapi dalam stress2 saya pun, alhamdulillah..rezeki saya murah...
hurrmmm..ye la...setiap yang jadi ada hikmahnya kan?
huurrrmmm....-thinking-....

2012...tahun orang kawin-kawin!

Salam semua...
Tahun ni, rasanya macam kenyang sangat je akan terjadi dekat perut saya...hahaha
boleh dikatakan hampir setiap bulan ada saje kawan2 yang kawin...
yang paling banyak orang kawin, bulan mei and jun ni nanti...
ye la..tahun ni kan puasa dan raya cepat...so ramai yang dok pakat kawin cepat2 la kot..BAGUS!
nanti lepas raya, da dekat2 musim cuti sekolah..tengok kad kawin datang bertalu-talu...CONFIRM!
Alhamadulillah...bila dah sampai masanya, kawin la cepat2...saya seronok datang kenduri kawin orang ni...
tak sangka kawan2 saya ni dah besar2 semuanya..hak3!

Anyway..kepada kawan2 sy yang akan melansungkan perkahwinan tak lama lagi...congrat's tau!
Kalo tak ada aral yang melintang..akan ku gagahkan juga kaki ni untuk sampai ke kenduri awak2 semua...

Thursday, April 12, 2012

Keje atau Further Study...DILEMA

Assalammualaikum,
Salam Sejahtera,
Salam 1Malaysia,

3 tahun yang dulu, pada tarikh yang sama 12 April 2009...
saya on this time, tengah menghitung hari untuk habis praktikal...
dulu saya belajar dekat UiTM Jengka, Pahang (Batch 2005)
then, saya lambat 1 semester untuk praktikal (biasalah, org nakal...ade je la yg sangkut paper kan? hik3!)
sepatutnya semester 6, saya kena pergi latihan industri (praktikal) tapi disebabkan ada lagi 2 paper saya tak amik lagi (sebab dulu drop paper tu)...paper Account dengan Ekonomi plak tu! haish!
So saya dengan bijak dan pandainya, sanggup tak nak praktikal on that time (walaupun boleh praktikal dekat dalam UiTM, tapi tak nak sebab konon2 nak praktikal dekat luar..dapat elaun! hak3!)

Sepanjang semester yang ke-6 tu, saya dengan girang dan gembiranya amik 2 paper shj...duduk dekat dalam kolej, dapat bilik 2 orang je sebilik..wow! memang heaven giler...kelas saya cuma ada 4 hari je...1 hari saya free dalam setiap minggu...best! memang best!
saya yang suka ambil kesempatan ni, tanpa berlengah2, masa cuti sem yang ke-5 dulu, gap dia adalah lebih kurang 2 bln lebih...saya apply kerja dekat butik Key Ng, Subang Parade...memula saya kerja untuk sepanjang 2 bln cuti sem tu..then bila saya nak berhenti, Manager butik tu tahan saya...dia tak bagi saya berhenti..sebabnya dia kata saya boleh berbahasa inggeris dengan baik then saya pandai buat surat and claim (hahahahahaha...padahal saya ckp simple english je kot! adoiyai!) jadinya, manager tu telah mengkontrakkan saya...dia kata, kalo boleh, tolonglah datang kerja walaupun cuma 2 kali seminggu...so, saya pikir2 balik, semester 6 ni saya cuma ada 2 paper..so why not saya kerja...jadinya, start dari situ, bermula lah episod saya berulang alik dari Jengka ke Subang Jaya every week...best kan? memang best ! penat tak ingat kot! haish!

Okey, berbalik pada cerita saya praktikal 3 tahun lepas tu....
Nak dijadikan cerita, saya dapat praktikal dekat UMW Corporation Sdn. Bhd.
saya suka la praktikal dekat situ...dekat giler kot dengan rumah saya...
jadinya,bermulalah tarikh baru 3 Jan 2009 saya melapor diri dekat situ dan bermulalah perjalanan hidup sebagai student praktikal dekat UMW Corporation tersebut...

So, macam biasalah, orang memang selalu tanya...nanti dah abih praktikal, saya nak sambung study ataupun kerja...jawapan saya sangat laju and ringkas...saya cakap, saya nak terus kerja...then macam biasalah..macam2 komen orang bagi...ada yang kata, better study dulu la..nanti dah keluar terus ada degree...cerah masa depan...pastu nanti senang nak apply kerja...tapi saya, tetap dengan pendirian saya, saya nak terus kerja...

Then setelah tamatnya 4 bln saya praktikal di UMW Corporation, saya tak terus mengangur...kan tadi saya ade cerita yang every weekend saya kerja dekat butik Key Ng, Subang Parade tu kan? so saya pun continue je lah keje dekat situ...
Nak dijadikan cerita, 3 minggu selepas saya abis praktikal...tiba2 MARA call, kata minta saya hadir untuk interview...saya pun terkejut la..macam mana la pulak saya ni boleh dipanggil untuk interview? sedangkan saya tak apply pun kerja dekat MARA...jadi saya pergi ajelah...tanpa berharap apa2 keajaiban..ye la, bayangkan time tu saya baru abis praktikal...dengan tak ada sijil diplomanye, transkrip kena freeze sebab saya tahun akhir, so pihak UiTM freeze semua untuk dorang calculate CGPA...saya tawakal je pergi interview, dapat tak dapat tu belakang kira..hahaha

In the mean time, selepas saya balik dari interview...3 hari selepas tu, UMW Industrial Power (UMW IP) pulak yang panggil saya untuk attend interview...kali ni post contract sebab gantikan orang tengah cuti bersalin...then after a few interview, saya dapat kerja tu...so ini consider kerja pertama saya la dekat opis selepas praktikal...walaupun cuma 3 bln contract...tapi sayangnya, tak lama saya dengan UMW IP, sebabnya MARA dah panggil untuk lapor diri...wah! saya dapat kerja dekat MARA (walaupun time interview saya cuma bawak sijil SPM, post yang saya dapat ni requirement dia Diploma..hahhaha rezeki!)

20 Julai 2009, bermula lah hidup saya sebagai seorang akak gomen yang kerja dekat MARA...
time kerja dekat MARA pun, 3 bulan saya tak ada Diploma lagi...26 Oktober 2009 baru la saya officially grad! yeay! then saya pun kerja la dengan MARA sampai sekarang...

Jadi, setelah menaip panjang2 ni...saya simpulkan dekat sini...based on pengalaman saya...saya dah berjaya mencapai visi saya semasa masih belajar dan praktikal yang saya akan berkerja dulu then baru sambung study...kan?
setelah setahun berkerja..saya pun memulakan langkah untuk sambung degree...saya buat EPJJ...bukan mudah nak buat EPJJ tau! komitmen kena tinggi..semangat pun kena kental..if not, awak tak  akan kuat untuk teruskan...

bagi saya, ada bagusnya bila kita berkerja dulu, kemudian baru sambung belajar...in my class, ade pelbagai jenis profession and orang...so pemikiran kita lebih luas...corak pembelajaran pun tak sama macam kita masa time Diploma, banyak main...no..no..dah tak ada tu semua...bila belajar EPJJ ni, saya semakin matang dalam menguruskan setiap perkara di dalam kehidupan saya...saya semakin nampak apa vision saya untuk hidup saya pada masa hadapan...

jadi, sepanjang 3 tahun berkerja ni...ramai la saya jumpa adik2 praktikal...yang masing2 masih tak ada hala tuju lagi..tak tau apa nak buat bila dah abih praktikal...bila saya tanya, lepas praktikal nak sambung study or keja..masing2 pandang saya blur...then tanya kat saya, kalo kerja..boleh ke nak survive? sebab ada Diploma aje...heyho! mesti la boleh! aku ni pun ade Diploma je kot skrg ni! adoiyai! orang da semakin memandang rendah pada Diploma sebab dah ramai sangat yang ada degree kot! hurmm...nilai Diploma dah macam SPM da skrg ni...kalo camtu, SPM tu sama nilai dengan ape? PMR? haish!

wahai adik2, yakin lah pada diri sendiri...kenapa perlu takot untuk membuat sesuatu perubahan?
kerja tu menakotkan ke? tak la...kerja ni akan beri awak satu pengalaman dalam hidup...
tak semestinya bila awk dah berkerja, awak dah tak boleh nak sambung belajar...
memang kita telah di ajar oleh ibu bapa dan masyarakat supaya menitik beratkan soal pelajaran...
"Awak kena dapat A semua dalam mata pelajaran time exam! kalo tak gelap masa depan awak nanti!"
aiyo! kenapa kita mesti nak letakkan unsur2 negatif macam tu dalam pikiran anak2?

Tau tak, setiap kali keluar result UPSR atau PMR, berapa ramai ibu bapa yang bersungguh2 nak anak dorg masuk MRSM, tapi tak dapat! sebab kuota untuk MRSM tak banyak...tapi student yang apply 3 kali ganda dari bilangan kuota untuk MRSM...haa..bayangkan berapa ramai budak2 yang pandai sekarang ni...
jadinya dekat IPTA, dah terlalu sesak dengan orang yang sangat bijak dan pandai di dalam pelajaran...tapi setiap orang yang bijak dan pandai ni, dia ada pengalaman dalam berkerja tak?

Tau tak kenapa ramai graduan yang jobless sekarang ni? bukan dorang  tak pandai...and bukan jugak dorang memilih kerja...dan tak semestinya dorang tak berusaha untuk dapatkan sesuatu pekerjaan tu...
dorang ada qualification yang cukup perfect untuk dapatkan sesuatu jawatan...tapi satu perkara je yang dorang tak ada...PENGALAMAN BEKERJA...sebab tu la...ramai yang tak dapat kerja sampai sekarang ni...dan sebab tu la saya memilih untuk bekerja dulu, kemudian baru saya sambung study...

Dan nasihat saya kepada adik2 praktikal dekat luar sana...
lepas abih praktikal dan awak dah grad, cuba dapat kan apa sekalipun peluang dan ruang untuk bekerja...walaupun awak hanya cashier dekat hypermarket ataupun jurujual barang ataupun promoter barang...INGAT! setiap kerja ada value dia...mungkin awk akan rasa down sebab semua orang ada kerja best, tapi awk kerja macam tu je...awk kena percaya yang setiap orang nasib dia lain2, rezeki dia pun lain2...
Sentiasa ingat Tuhan, dekatkan diri dengan Allah...dan berserah saja kepada-Nya...setiap rezeki yang diberikan, ada seribu satu nikmat...
Setiap peluang yang telah diberikan...jangan lepaskan...sebab tak semua orang bernasib baik macam kita...
Tak semestinya awak belajar pandai2, tapi bila dah abih study, awak akan terus dapat kerja hebat2...jgn terlalu taksub dengan cerita2 drama yang ada dekat TV tu..asal blaja je, then grad, trus ada ofis sendri, rumah besar, kereta besar...kita hidup dan berpijak pada bumi yang nyata...kehidupan selepas belajar dan berkerja adalah kehidupan yang berbeza...carilah pengalaman banyak2...InsyaAllah semuanya akan dipermudahkan...
Take Care!

Thursday, April 5, 2012

Patah Dahan Tempat Untuk Berpaut...

Eerrmmm....
Saya kan, sebenarnya, dari semalam lagi macam nak tulis sesuatu...
Tapi still lagi tak tau camne nak luahkan...
Setelah berfikir lama...saya rasa,boleh la saya simpulkan dekat sini apa yang terpendam dalam hati ni...Ibarat Patahnya Dahan Tempat Untuk Berpaut...

Untuk makluman, saya bukannya main sengayut2 kt mana2 dahan pokok ye...
Saya yang dah berat ni, kalo main sengayut2, memang confirm2 baru letak tangan, dahan pokok tu dah patah! wakakakakakaka!!

Okey, apa yang boleh saya simpulkan dekat sini...
Kenapa lama saya mendiamkan diri..sebabnya hati saya tak stabil (saya tak de kena penyakit hati tau!)...
Memang betul, terlalu banyak sangat yang saya pendam dalam hati ni...
suka, duka, sedih, gembira, susah, senang semuanya saya tanggung sendiri2 je...

Orang nampak saya happy, tu semua luaran je...
takkan la saya nak tunjukkan ape yang saya rasa dekat orang...btol tak?
Saya berkerja, jumpa orang hari2, dengan macam2 perangai nak kena handle...semua tu client bos saya...
kalau saya asyik dok bersedih, termenung sana sini, macam mana saya nak berkerja?

Dulu, saya DEACTIVATE FB saya...semua orang terkejut...lama jugak, almost 6 month saya buat...
Padahal saya ni la orang yang paling aktif dalam FB ni..tapi bila tiba2 saya deactivate, ramai yang pelik...
Bagi saya, tak ada yang pelik la..saya ok je bila tak ada FB...tak ade pulak saya ni addicted...
Selama ni saya ingat saya tak boleh hidup tanpa FB..rupa2 nya saya boleh la! wah!! hahahaha

Saya dah start rasa bahagia bila tak ada FB...sebabnya saya ada byk privacy time...senang cerita, seronok la bila tak ada FB ni kan...tapi masalahnye, kawan2 saya la pulak yang macam dah tak tau medium apa lagi nak try to contact me..padahal, boleh je kot SMS ke, Call ke kan? semua bagi alasan sebab saya tak ada FB! adoiyai! stress tau! so saya decide untuk beralah then active kan balik FB saya...

Masa time saya deactivate Fb saya tu, saya sebenarnya bengang..
Sebabnya saya tak suka orang duk tuduh2 saya, macam saya ni gatal sangat asyik dok melayan jantan sana sini...tak abih2 judge saya melalui Fb saya...padahal kebanyakkannye kawan2 kt Fb tu 90% sedara mara,kawan2 sekolah, kawan masa time study dulu, jiran, kawan2 ofis lama and ofcz kawan2 kerja...10% je orang yang ada dalam tu cuma orang luar yang saya tak kenal tapi dorang add saya dalam Fb...
Orang komen gambar or wall atau status saya...saya reply la komen tu baik2...tu tak salahkan? tapi ada jugak orang yang tak puas hati...kata saya macam2...so,sebabkan tu saya deactivate Fb saya...

So, back balik kepada pokok cerita saya ni...
Saya tau saya tak perfect...Saya tau saya ni bukannye budak baik...
Tapi bagi saya, saya ni tak de la jahat mane pun...
Nakal sikit2 tu biasa la kan?

Tapi saya cukup tercabar btol kalo orang yang dekat dengan saya sendiri tak percaya dekat saya...
yela, memang btol, kita tak boleh la nak percaya orang 100% kan? but at least, jangan la sampai memandang serong, or terus melabel yang bukan2...

Memang life kita masing2 lain...saya dengan cara saya, awak dengan cara awak...
Saya tak pernah memaksa orang untuk ikut cara saya, dan saya pun tak pernah pun nak paksa diri saya untuk ikut cara orang...saya adalah saya, dan awak adalah awak...
tapi, bila saya kata ikut cara masing2, it doesn't mean yang saya tak suka dekat awak atau saya nk suruh awak pergi dari saya...saya cuma suruh awak jadi diri sendiri...tak susah kan?

Selama ni, saya bersabar...layankan je la...sebab bagi saya, bila once saya rasa awak adalah 'Dahan untuk saya berpaut'...saya memang tak akan lepas pautan saya....saya memang akan pegang kuat2 walau apa pun yang terjadi...memang dah sifat saya sangat atau cepat mesra dengan orang...so tolong jangan salah faham la kan?

Tapi tu la...bila cara penyampaian tidak tepat...pihak kedua tak faham apa yang nak disampaikan dan apa yang disampaikan, memang akan jadi la perkara2 yang tak sepatutnya jadi...macam keadaan saya sekarang ni...Dahan yang saya paut kuat2, akhirnya rapuh perlahan2...saya sekarang ibarat tergantung dekat dahan yang anytime je boleh jatuh dari pautan saya tu...mungkin saya kena kuruskan badan supaya dahan yang saya paut ni masih boleh menampung berat badan saya?! hahahaha just joke...tak de la...

Apa yang saya rasa sekarang ni adalah...KECEWA....tu je yang boleh saya cakap...
Saya cuma berdoa, semoga saya kuat untuk tempuh semua ni....

Wednesday, April 4, 2012

Macam mana nak gemukkan JARI??

Saya pergi jalan2 dekat Sogo (yela, ofis i ni kan dekat sangat2 dengan SOGO)..
Then dalam Sogo ni ada Kedai Poh Kong..
Dengan berbekalkan duit RM50 dalam wallet..
Saya dengan confident nye masuk then terus duduk dekat area yang jual cincin2.. (ye la, nak duduk kt tempat rantai2, gelang2 tak mampu lagi..mahal nau hargenye..adoi!)

Saya pun dok usha2 cincin yang saya kenan..konon2, dapat duit tunggakan gaji ujung bulan ni...
nak jugak la menyambar cincin ke, ape ke kan..at least ada la lekat something dekat badan..
Ei! emas tu aset tau! jangan main2! hehehehehe tu la yg nak membantu bila time susah2 sok nanti...kan?

Belek punya belek, ade la cincin yang saya kenan...
cantik, harga pun tak de la mahal sangat...lebih kurang dalam RM500++ la...
tapi sayangnye, cincin tu saiz 12!! arrggghh! hampa...huhuhuhuhu
Saiz 12 tu, ibu jari saya pun leh masuk tau! adoiyai!

Susah sangat2 nak carik saiz cincin yang sepadan dengan saiz jari saya...
especially cincin yang bercorak2 ni..
kalo takat cincin belah rotan ni ada la belambak2 saiz saya..tapi walaupun belambak, mesti susah gk nak carik...huhuhuhu sedih nye...

Kalau nak kecikkan, lagi la mahal kot..kena tambah lagi RM150 kalo tak silap saya...hurrmmm..
da kenan da kt cincin tu...hampa sangat2...kecik sangat ke jari saya ni??
ada petua tak cmne nak bagi jari gemuk sket??
jari saya memang dari dulu tak pernahnya gemuk walaupun badan saya berisi...

Dulu time sekolah, jari saya size 7-8 (kalo cincin emas)
now, saiz 9..but still susah nak cari saiz...
untunglah orang jari besau2 ni...
senang nak carik cincin...sediakan je la duit bebanyak kan??

nak beli gelang or rantai cam tak berapa nak mampu lagi...
harga emas mahal la..huhuhuhu

Kisah Hati

hehehe..tak de la nak cerita kisah hati sangat pun kan..
saya tak sempat nk update blog saya ni pun sebab saya sibuk...
saya kena ganti tempat orang untuk masa 3 bulan...
senang cerita, menjalankan tugas la...
pergghh!! penat giler kot! sebabnya jaga org besar kan...memang penat giler...
semua kerja kita yang buat...
saya la tea lady, saya la SEKSATARY, saya la jugak OFFICE GIRL, saya la jugak kerani fail...senang cerita, saya la yg buat kerja serba serbi...
nak bukak internet pun tak sempat...
telefon tak payah cakap la..setiap 5 minit berbunyi saje...letih bercakap tau!

Saya percaya, setiap perkara yang datang, mesti ada hikmah disebaliknya...
sepanjang 2 bln saya menghilangkan diri ni..terlalu banyak sangat konflik hati yang terjadi..
TERLALU banyak...saya pun tak tau macam mana saya boleh nak hadap semua ni...
dengan kerja banyak...stress, penat, konflik hati yang melanda, dengan nak melayan orang..hurmm...macam2 la...

sebab tu la saya mendiamkan diri je this lately..
banyak benda nk share...
banyak benda nk cerita...
tapi semua tu tak terluah...
sebab terlalu banyak sangat memendam rasa...
hurrmmm...

Cafe Magpie - Lunch Date!

 last friday, saya g lunch dengan 1 of my besties dekat MARA ni...
memula ingat just nak window shopping je dekat jalan TAR...
then tetiba je tershopping dekat JAKEL...
pastu bila perut lapar...my fren ni ajak g makan dkt 1 place ni...
nama tempat tu CAPS SQUARE...
first time saya tau tempat ni tau...
then dia ajak pergi makan dekat Cafe Magpie..
pun this cafe, first time saya datang...
makanan dia memang best..environment pun superb!

this one is mine...sedap giler Carbonara dia...serious!

this 1, my fren punya...dia order sup cendawan dengan garlic bread...sodap gak!


and..this is me with ika...

thanx for reading!!

Mesyuarat Agung PUSPANITA, KKLW

saya ni nak kata aktif sangat PUSPANITA ni tak de la kan..
saya cuma suka2 masuk, then enjoy...
just nak memenuhi kuota kat LPP saya akhir tahun ni...at least ada la jugak pengelibatan saya dalam persatuan ni kan...
so, saya pun join la koir PUSPANITA ni...sonok gak sebab ada cikgu ajar vokal..
at least sekarang saya da x malu lagi la kalo nak suruh nyanyi kat karaoke...
da tau cmne nak melontarkan suara...hahahahaha
kalo dulu, cukup malu kalo orang bagi mic, then suruh nyanyi...walaupun dengan kawan2 je...
but now, keyakinan dah lebih tinggi...wah!! hahaha

ini bangunan KKLW yg baru...cantik!

part of geng koir saya

ini pun part of geng koir saya...but this pic berlatar belakangkan bangunan baru untuk kementerian dekat sini...cantik kan?




next show or event mungkin untuk sambutan hari raya nanti...
so later saya update pasal koir ni k...
thanx for reading...daa...

5S

hai!
hari tu saya ada buat entry pasal mereka cipta logo 5S kt opis saya kan?
so now, sy nak tunjukkan hasil daripada 5S tu...

pic selepas 5S

yang ini sebelum...bersepah kan??

yang time proses sisih...banyak giler kan benda yang perlu disisihkan..perghh!!

so, sy da berjaya buat 5S kt tempat saya...
awk semua tak mau buat ke?
bila da buat 5S ni kan, rasa cm lagi seronok nak kerja...
sebabnya semua nya dalam keadaan teratur dan tenang...suasana pun kemas dan bersih je...i loike!!

Tuesday, April 3, 2012

wahhh!! windu same ini belog!

Hai kawan2!
Pe kabar? sihat?
ekekekeke...saya sibuk sangat2 la..tak sempat nak hapdet ini belog...sowi sgt2 tau!
nanti kalo berkesempatan sy update entry baru ye...
huhuhuhu
ok la..take care semua tau! daa...