Home

Wednesday, April 4, 2012

Macam mana nak gemukkan JARI??

Saya pergi jalan2 dekat Sogo (yela, ofis i ni kan dekat sangat2 dengan SOGO)..
Then dalam Sogo ni ada Kedai Poh Kong..
Dengan berbekalkan duit RM50 dalam wallet..
Saya dengan confident nye masuk then terus duduk dekat area yang jual cincin2.. (ye la, nak duduk kt tempat rantai2, gelang2 tak mampu lagi..mahal nau hargenye..adoi!)

Saya pun dok usha2 cincin yang saya kenan..konon2, dapat duit tunggakan gaji ujung bulan ni...
nak jugak la menyambar cincin ke, ape ke kan..at least ada la lekat something dekat badan..
Ei! emas tu aset tau! jangan main2! hehehehehe tu la yg nak membantu bila time susah2 sok nanti...kan?

Belek punya belek, ade la cincin yang saya kenan...
cantik, harga pun tak de la mahal sangat...lebih kurang dalam RM500++ la...
tapi sayangnye, cincin tu saiz 12!! arrggghh! hampa...huhuhuhuhu
Saiz 12 tu, ibu jari saya pun leh masuk tau! adoiyai!

Susah sangat2 nak carik saiz cincin yang sepadan dengan saiz jari saya...
especially cincin yang bercorak2 ni..
kalo takat cincin belah rotan ni ada la belambak2 saiz saya..tapi walaupun belambak, mesti susah gk nak carik...huhuhuhu sedih nye...

Kalau nak kecikkan, lagi la mahal kot..kena tambah lagi RM150 kalo tak silap saya...hurrmmm..
da kenan da kt cincin tu...hampa sangat2...kecik sangat ke jari saya ni??
ada petua tak cmne nak bagi jari gemuk sket??
jari saya memang dari dulu tak pernahnya gemuk walaupun badan saya berisi...

Dulu time sekolah, jari saya size 7-8 (kalo cincin emas)
now, saiz 9..but still susah nak cari saiz...
untunglah orang jari besau2 ni...
senang nak carik cincin...sediakan je la duit bebanyak kan??

nak beli gelang or rantai cam tak berapa nak mampu lagi...
harga emas mahal la..huhuhuhu

2 comments:

  1. sy pon jari kecik..sz9...cm mna nak gemookan jari..grr....nk beli cincin kawen lelawa....huahuha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. jari kita memang tak boleh nak gemukkan lagi la...huhu melainkan kalo bengkak baru boleh jadi gemok tiba2 jari tu kot! hahahaha masa bertunang hari tu pun, cincin belah rotan aje yang ada size 9, cincin tunang saya tak ada size 9... so masa time sarung cincin tu, memang cincin tunang saya besar la jugak...tapi, after 2 weeks, tunang saya bawak pergi kedai emas then resize semula cincin tunang saya tu...so now dah fit dengan jari... kalau awak nak beli cincin kawen nanti, sama ada tempah ataupun, memang kena resize la cincin tu...huhu

      Delete