Home

Wednesday, January 11, 2012

Sweet Escape: Lata Iskandar, Tapah


Cantik tak?
Cantik kan...haaa...ni la LATA ISKANDAR, TAPAH, Perak...
Kalau nak pergi Cameron Highland, dia ada dua jalan...and salah satu dari jalan untuk ke sana adalah melalui Tapah.  So, bila lalu dekat Tapah mesti akan jumpa Lata Iskandar ni...
Very nice place...air pun tersangatlah jernih...keadaan sekeliling masih terjaga...

Pelancong dari Arab pun ada...sonok btol dorang datang kat sini...

saya ingatkan air dia tersangat sejuk macam dekat Sg. Congkak...tapi bila rendam kaki cenggitu,tak de la sejuk mane pun...

Posing BAEK punye!! hahaha kalo la on that time 'Kepala Air' turun, abih aku!!

inilah Lata Iskandar...tada!!
Kalau pergi melawat Cameron Highland, janganlah lupa singgah kejap dekat Lata Iskandar ni...
Tak rugi pun spend your time dalam 30 minit, singgah2, jengah2, posing2, lihat2 dekat area Lata Iskandar ni...

Rasa jiwa tenang je bila tengok pemandangan yang indah and permai macam ni...
ye la...saya ni dari lahir2 dah duduk dekat bandar...walaupun juz bandar Shah Alam je (hahahaha!!), but it's still bandar right?? ada ke keadaan macam ni? suasana macam ni? ada sungai ke kat Shah Alam?? ada la...Sungai Renggam! hahahahahahahaha eeewww!
Kadang-kadang bila dapat escape skejap dari segala kesibukkan dekat bandar ni...memang rasa macam release macam2 benda...hilang rasa stress kerja, stress dengan persekitaran, stress dengan kerja, stress dengan bos, stress dengan kesesakkan lalu lintas, haish! macam2 la yang boleh buat stress...
bukan nak pegi mandi sangat pun dekat sungai ni...juz nak tgk sesuatu yang indah...
Indah sungguh ciptaan Yang Maha Esa ni...Allahuakbar!

Ok, sampai sini je entry untuk sesi berjalan saya untuk kali ni...
Mane tau next week or next time saya pegi jalan2 kat tempat lain pulak kan?
Ekekekeke...saya ni bukannye betol sangat...bila2 saya rasa nak pegi berjalan, ada geng, saya terus on je...tak de hal la...tapi yang tak bestnya, balik dari Cameron ni, saya terus sakit tekak and flu...huhuhu so, memang sungguh2 sejuklah dekat sana sekarang ni...kalau nak pergi jalan2 melawat Cameron Highland, datang time sekarang ni...best! sebab sejuk! kalo pegi time tengah2 tahun nanti, confirm cuaca dah start panas...ok bye!

No comments:

Post a Comment