Home

Wednesday, January 18, 2012

Kisah Semalam

Hai!
Semalam, waktu lunch...macam biasa la saya pergi tapau makanan dekat restoren bawah ofis ni...
Saya order nasi goreng kampung je...huhuhu
Then masa tengah tunggu makanan saya siap dimasak, saya lepak la berdiri dekat depan kedai tu sambil perhatikan akak yang masak tu...dalam pada yang sama, tengah cuba nak tau la apa resipi nasi goreng or apa2 lah yang dia goreng, sebabnya makanan dekat situ memang sedap2 belaka...

Masa saya tengah dok peratikan akak yang masak tu, tiba2 ada 1 lady ni tegur saya....orangnya muda lagi, but mungkin tua dari saya 2-3 tahun...

The lady : "Awak sorang je ke? tapau or makan sini?"
Saya : "A'ah...sorang je,beli tapau je makan dekat atas" sambil senyum dekat that lady...
The lady :"Awak ni tak ada kawan ke? akak selalu nampak awak sorang2 je...memang suka sorang2 ke?"
Saya : "erk? tak de la kak, saya ada je kawan...saje je nak makan sorang2,malas nak keluar.."
The lady : "owh ye ke? ingatkan awak ni tak ada kawan, ye la mana tau tak suka berkawan ke kan? akak selalu nampak awak buat ape pun, gi mana2 pun semuanya sorang2 je...ok lah...bye"
Saya :" ermm...ok bye..." sambil senyum...

Dalam hati saya, saya rasa macam pelik...kenapa dia cakap saya selalu sorang2 and macam tak ada kawan???? mungkin secara kebetulan je kot dia jumpa saya or terserempak dengan saya,on that time saya sorang2 je....huhuhu saya ada lah kawan dekat sini, cumanya kadang2 saya tak suka nak keluar2 sangat time lunch ni...saya tak suka nak keluar berjalan time panas2...saya lagi suka duduk lepak dekat ofis...tapi tak sangka pulak orang cop saya macam tak ada kawan...

Haish! sejak umur semakin meningkat ni...saya dah tak kuasa sangat dah nak keluar in group...saya memang lah ada geng jugak dekat sini, tapi bukanlah selalu kiteorang lepak and berjumpa...ye la, masing2 ada life masing2 kan?

Saya ada pengalaman yang agak tak best la pasal group2 ni...dulu la,masa time belaja2 dulu...tapi tu kisah lama kan..tak payah lah nak ungkit2...tapi sejak dari tu, saya memang dah kurang lah nak group2 sangat ni....takot rosak hati dan akhlak! hahahaha yela, kita manusia biasa, tak lari dari perasaan hasad dengki and hasutan syaitan tu sentiasa ada untuk menggoda kita menuju ke arah kejahatan...

So saya lebih senang kalau bersendiri...but not all the time la..saya masih lagi perlukan seseorang yang bergelar 'KAWAN' untuk berada disisi...

2 comments: