Home

Sunday, January 15, 2012

Dinner Treat - Iskandar Hamizan

Semalam,
Adik saya si Iskandar Hamizan ni...
Dengan baik hatinya belanja kami sekeluarga makan...
Yela...ni gaji dia yang pertama...
Cuti sekolah hari tu dia kerja dekat KFC Highway Sg. Rasa tu...
So sempena dengan gaji pertama dia ni, dia pakat dengan saya..
Dia kata, "kak, ko ajak mak dgn ayah g makan...cakap ko yang belanja, tapi aku bayar"...
Saya pun excited la...adik saya ni nak belanja..yeay! adik saya dah besar da...hahahaha
Selama ni saya je yang belanja...tak pun ayah je yang belanja..but this time, adik pulak yang belanja...alahai...dah besar dah adik saya ni....huhuhuhu tak sangka adik saya dah besar...saya selalu ingat dia kecik je macam dulu..tak sangka adik saya sowg ni dah besar, dah pandai keje part time, ada duit sendiri, boleh belanja mak,ayah & kakak dia makan...wow!! hahahaaha
inilah budak Iskandar Hamizan tu...dia yang belanja,so dia kena baca doa...

my family..sy pun tak tau napelah ayah saya buat muka sama macam adik saya...same posed! hahahaha muka da la dkt2...

makan dgn nasi lomak...sodap...

appetizer...makan buah elok untuk kesihatan! hahaha bagi nasihat kat diri sendiri..

udang goreng tepung yang menyelerakan...

ni namanya lala masak pedas....tapi saya makan tak pedas pun...huhu

ada ikan masak stim lagi...huhuhu

ni ikan masak stim...saya tak ingat la ini ikan apa...hahahaha saya tau makan je...

Memandangkan hari sabtu haritu saya baru je lepas buat treatment braces, so gigi tengah sakit..nak makan lebih2 pun tak boleh..huhuhu cedey je....

Owh! lupa pulak nak bagitau, saya makan dekat restoren sea food kat port klang...ala..agak femes gak la restoren ni....


Haaa...kalo orang yang duduk kat area Klang, Shah Alam or KL..dorang tau la tempat ni....saya pun dah lama giler tak pegi makan dekat sini...jalan nak pegi sini pun memang sungguh2 tak ingat! huhuhu nasib baik ayah yang drive kereta bawak kiteorang datang sini..kalo suruh saya datang sendiri..memang kirim salam la...ntah sampai kemana pun saya tak tau nanti! wakakkakakakka

Opppss!! tepanjat tengok braces saya kaler biru..huhuhuhu hahaha

Okeyh! kredit dekat budak Iskandar Hamizan ni sebab belanja makan for malam ni..maceh Amie...nanti belanja lagi eh...nyum2!! hehehe bye!

2 comments:

  1. nad... kecur2 air liur tengok udang goreng tepong tu.. tanjung harapan tu famous eh.. ade harapan dapat keje ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm..kalo kat area klang ni...tanjung harapan tu femes la...tapi harapan untuk dapat kerja pun tinggi gak kat situ...hahahahahha harapan untuk dapat makan free bila dah keje dekat tanjung harapan ni lagi la tinggi! kah3! udang goreng tepung ni memang best! kat melaka punya sotong goreng tepung lagi superb!

      Delete