Home

Thursday, December 22, 2011

Braces! terus STRESS!

Dah 2 tahun 2 bulan saya pakai ini braces....
Semua orang dekat opis ni tau saya pakai braces...
Tapi yang paling best, ada sorang Encik ni tadi, boleh pulak dia tenung muka saya lama2 dalam lif...saya ingatkan nape la dia tenung muka saya..dah la saya sampai lambat pagi ni...ceh! Tren Komuter tu la lambat bona!! ceh! ceh!

Haa..berbalik pada cerita Encik yang  tenung saya tu...bukan main lamo dia tenung saya...bukannya dia tak kenal saya, dia pernah 1 bahagian dengan saya dulu....bila saya senyum, dia pun senyum balik,then dia dah tak tenung dah...bila saya tanya, nape Encik tenung saya?
Encik tu jawab...''mano poie bosi dokek gigi ko tu Nad? dah di cabut ko?" tanya Encik tu dalam loghat Nogori yang pokat sekali...
Saya pun naik pelik, saya kata la..."ado yo Encik bosi ni kek gigi, ado lokat laie ni...napo Encik tanyo camtu?" tanya saya....
then Encik tu kata "owh! ado ko? esey tak nampak pun, esey ingatkan dah tak do bosi tu...ekau bilo nak dicabut eh bosi2 tu sumo?"
saya jawab la..." laie sebulan duo bulih la dibokakkan bosi2 ni..."
Encik tu.."ekau pakai bosi tu beribu2..lopeh dibukak,bosi ni nak dibuek apo? bolih digadaikan ko?"
Saya..."kalo bolih digadaikan, dah lamo esey gadai...Encik nak boli ko kalo esey gadai bosi2 ni?"
Encik tu.."hahaha...tak mau la...goli den!" hahahaha...

Mungkin dah lama saya pakai braces ni kot..sampaikan orang pun kalo baru kenal,dia tak perasan yang saya ni pakai braces...mungkin sebab gigi saya dah rapat kedalam, then bila saya bercakap pun orang tak berapa perasaan yang saya ni pakai braces...mungkin saya bercakap tak bukak mulut besar2 kot...ade ke orang bercakap mulut dia bukak besau2? tak de kan?? hahahhahaha

Yang paling buat saya stress, petang semalam...saya balik seorang diri lalu dekat tepi Pertama Kompleks...ada 1 restoren kat tepi tu, memang restoren ni selalu abang2 despatch ni duduk lepak minum2 kat situ...sepanjang saya keje dekat sini then saya pakai braces dulu, abang2 ni memang selalu sangat dok usha2 kaco saya..hari2 mcm tu...tapi, dah almost setahun saya tak dikaco and tak diganggu...saya rasa lega..tapi a bit pelik...nape abang2 ni tak kaco saya, kalo tak, hari2 dia kaco...saje mengusik la tu..ala..biasa la..dia dalam 1 group,saya ni plak jalan sowang2..memang la dorang suka kaco..bukan buat ape pun...jz hai2,bye2 je kan...

Pastu, petang semalam...masa saya tengah jalan sowang2 nak pegi stesyen komuter...tiba2 handphone saya berbunyi, saya pun jawab la call tu, sambil cakap dengan kawan saya, saya gelak2...then tiba2 salah seorang dari abang yang ada dekat restoren tu...datang dekat dengan saya,sambil tu dia renung muka saya...saya terberhenti dari jalan then saya pandang muka abang tu balik...then tiba2 abang tu cakap kat kawan2 dia...
"weh!! ni la si 'besi' tu la!! adoi! patut la dah lama tak nampak! dah pakai tudung rupanya...ingatkan dah berenti kerja...'besi' pakai tudung la...comel!! hahahahaha! patut lah aku macam kenal handbag dia ni...tapi rupa dah lain...sekali si 'besi' ni dah pakai tudung la...hahahaha"

Wahh!! boleh plak abang2 tu cakap camtu! damn stress!! patut la dah setahun saya lalu situ dorang tak kacau2..saya baru nak rasa lega sket sebab dah tak ada orang kaco...rupa2nya dorang tak cam muka saya bila saya pakai tudung....dorang cam saya lepas dorang nampak braces dekat gigi saya...baru dorang pasan yang saya ni budak yang dorang selalu kaco...ceh!! stress aku! so sejak dari semalam...saya baik trus dengan abang2 tu...hahahhahaha siot je panggil saya 'besi'! ceh! ceh!

No comments:

Post a Comment