Home

Friday, October 28, 2011

Mi Bandung Udang Galah - Super Awesome!!

Last two weeks, saya dan bestfren saya...Cik Onisan, pergi makan dekat kedai...ermmm..ape ye nama kedai tu...lupa la mokcik!! huhuhuhu tapi dekat area sekseyn 7 Shah Alam, belakang Unisel...kedai tu deretan yang 1st sekali dekat lereng bukit...ala....aritu kedai ni ada kuar kt jalan-jalan cari pasal...eh2! bukan-bukan...jalan-jalan cari makan..hehehehe

haa...ni dia udang galah nye..wow!! superb! tapi saya tak order yang ni la...takot tgk udang besau2 ni + harga dia agak mahal...so, sebabkan kawan saya yang belanja...jadinya saya tak berani nak order yang mahal2...(lepuk sket kepala tu!! dush3!! tak berani langsung nk paw orang! hish!)

ini saya punya...biasa nye udang...tapi still sedap je lagi...

inilah kawan saya tu...cik onisan and me...

untuk makluman kawan-kawan semua....saya ni memang jarang la sangat-sangat keluar dekat area Shah Alam ni...nama je la orang Shah Alam kan?? tapi kalo tanya tempat makan yang best, memang saya ni failed!!  adoila!!

So, kawan saya si Onisan ni..merupakan young entrepreneur la...sebabnya, dia dah ada restoren sendiri at the age of 24!! wow! memang hebat kalo nak dibandingkan dengan saya yang stakat ada diploma in office management and technology, buat degree tak abih-abih lagi..haish! stakat keje gomen, gaji ciput! hahahahaha kawan saya ni pun memiliki diploma yang sama macam saya...cumanya saya ni lepasa abih diploma dulu, saya terus kerja...mungkin rezeki saya murah la kan..tapi dia terus sambung degree...so grad je degree, dia terus bukak bisnes..and alhamdulillah bisnes dia berjalan dengan jayanya....saya berbangga dengan awak onisan! 

Onisan ni la yang perkenalkan dekat saya restoren ni...dia yang bawak saya pergi and try test makanan dekat restoren ni....wow! not bad...tempat pun ok...makanan pun sodap! so memang worth la bayar almost RM 20 for 1 pinggan mi bandung udang galah!

1 comment:

  1. Jemputlah cuba mee bandung kuah kacang 'odeon' batu pahat :)

    Senarai Rakan niaga kami:-

    Restoran Anjung Warisan
    Jalan Petri, Johor Bahru (Belakang Yayasan Warisan Johor)
    Waktu niaga: 7.30malam hingga 12malam


    Gerai Makan MBJB Skudai Kiri
    Gerai makan No.7 (Sebelah Cimb Bank)
    Bertentang dengan Bangunan Petronas Bandar Baru Uda, JB
    Waktu niaga: 3.30petang hingga 12malam


    Teh Laris Kafe 21 Jalan Snuker 13/28, Seksyen 13, Tadisma Business park. Shah Alam. Setiap hari kecuali Ahad. 8am to 7pm


    Stall Puan Aniza Muhamad (Mamak) Sebelah Pasaraya KK, Depan Pasar Awam, Pekan Sg.Besi, Kuala Lumpur. Waktu niaga: 7malam hingga 12malam


    Kopitiam Sukand's
    62 Jalan Bandar, Port Dickson


    Restoran Syahirah
    No.8L & 8M Jalan Tun Habab, Kota Tinggi (Sebaris Ambank, berhadapan Hotel Mayres)


    Restoran Mama World
    973 Jalan S2F22, garden Homes, Seremban 2


    Warong Hijrah
    10 Medan Selera Sebelah Bangunan LHDN, Jalan Pak Sako, Temerloh

    Terima kasih

    ReplyDelete