Home

Wednesday, August 24, 2011

Bos saya sayang kat saya...ko ade??!

Salam semua!

Wakakakaka! giler berlagak tajuk entry saya kali ni kan?? hehe walaupun saya ni selalu gado-gado syg dengan bos saya, selalu tak sependapat, selalu rasa mcm nak hangin with each other..but ada sesuatu yang sometime membuatkan kami sentiasa memerlukan each other...

Bos saya ni seorang yang workaholic sket...ermmm..bkn sket la..byk sebenarnya...then beliau seorang yang perfectionist...everything nak perfect tip top! so, saya sebagai insan yang normal, lemah dan byk kekurangan ni selalu la bertelagah dengan bos saya...banyak benda yang kadan-kadang tak berapa nak ngam sebenarnya...but we still ok and saling memerlukan...eceh! hehehe biasalah, setiap kali kena marah or bebel, saya anggap je la yang itu adalah NASIHAT YANG PALING BERHARGA DARI SEORANG IBU KEPADA ANAKNYA...ye la, bos saya sendiri adalah seorang IBU yang berjaya membesarkan 5 orang anak sehingga berjaya...Kalau setakat dia marah or bebel-bebel tu, saya anggap je la semua tu teguran untuk kebaikan demi masa depan...dia nak saya jadi lebih baik dan berguna walaupun saya tak berapa suka dengan cara teguran dia...but i still respect her sebabnya, ofcz la sebab dia bos saya kan? ekekeke furthermore, dia adalah seorang ibu, walaupun dia bukan mak saya, but i still respect her just like i respect my mum...

Ok, sempena bulan Ramadhan yang mulia ni...ramai la Usahawan-usahawan, member-member or rakan niaga bos saya yang hantar macam-macam...kad raya la, give la, hamper la, kuih raya la..ermm..macam-macam la kan..so saya as her PA, saya la yang menjadi tukang receive semua benda tu...then saya pun tak terkecuali daripada menerima tempias-tempias pemberikan daripada individu-individu tersebut...MACEH bebanyak kepada semua! hehehe
Then today, tanpa di sangka-sangka...saya sampai-sampai saje di office, tiba-tiba bos saya panggil...dekat atas almari dalam bilik dia ada 2 bakul berisi give..bos saya kata pilih la mana nak...cantik kan? saya pun dengan lurus and jujur nye, datang la dekat almari tu then saya tengok-tengok lepas tu terus pilih 1 of the bakul..saya kata, "Puan, pilih yang ni la..bunga dia cantik..macam merayap-rayap je dekat tangkai bakul ni" saya kata dekat bos saya macam tu..lepas tu saya pun minta diri untuk keluar dari bilik bos saya...then tiba-tiba bos saya panggil lagi saya...bos saya kata "Eh Nad, nak pegi mana? amik la bakul tu...I bagi dekat u la"...saya terpinga-pinga pandang bos saya...hahaha saya ingatkan dia suruh saya pilih tu untuk dia...rupa-rupanya dia nak bagi dekat saya...hahahhahahaha! adoiyai! lurus tak bertempat lak! lepas tu, boleh pulak saya tanya dengan perasaan yang tulus ikhlas ni, "Puan, sapa bagi dekat puan ni? wahhh!!"...bos saya sambil tergelak sikit, beliau kata..."Ehhh! ape pulak orang bagi...ni I yang beli la..I memang nak bagi dekat u...adoila!" hahahahaha saya pun sambil tersipu-sipu malu, sambil menganguk, then ambik bakul tu...then saya say thanx dekat bos saya..bos saya senyum je...ekekekeke saya dapat 1 bakul of kuih raya...yeah!! thank's a a lot bos!!!

inilah bakul nye...



3 comments: