Home

Thursday, May 19, 2011

Confuse...

Ok...hari ni 20 Mei 2011...which mean dah 11 hari sy dengan umur yang baru..yeay!! tapi macam yang sy ckp dekat dlm entri sy yg lepas, pelbagai benda yg telah berlaku pada hari jadi sy...and bnda yg x best tu berlanjutan sampai la 4-5 hari selepas tu...jadi, sy pun dah rasa sangat stress and tak mampu lagi untuk menanggung rasa yg sangat stress tu...so sy amik cuti yg panjang lagi...hehehe memang asyik duk menghabiskan cuti je si Cik N ni...

ala...tak pe..lebih baik sy cuti duduk rumah diam2 daripada sy stress, tension, nk bangun pagi g kerja pun tak de mood and semangat kan? pastu smpai kt ofis asyik duk termenung & tak fokus je...jadi, disebabkan mggu ni ade cuti hari wesak on 17th May, so on 16th May tu sy saje je amik cuti...mula2 tu memang ade perancangan...igt nk pegi meluangkan masa sambil bercuti rehat dgn 'seseorg tu'...tapi disebabkan persengketaan yang macam tak ade jalan penyelesaiannye...so tak jadi la pergi ke sana...sy still apply cuti jugak then end up duduk dekat rumah sambil layan fb, update blog and ajar mak sy poco2...hehehe

After a few days, dalam keadaan yang agak stress...sy mengambil keputusan untuk mendiamkan diri dengan harapan untuk menenangkan diri sendiri disamping meminta petunjuk and ketenangan dari yg Ilahi...Alhamdulillah...hati sy semakin tenang, and sy datang kerja dengan mood yang sangat baik dari hari rabu haritu...semangat untuk bekerja tu datang dengan baik dan sy kembali tersenyum...

Mungkin disebabkan terlalu banyak masalah, salah faham, tidak kesefahaman dan juga perbalahan...handphone sy jd senyap sunyi...mungkin jugak sebab handphone sy rosak then sy terpaksa tukar sim kad ke hp lain...which mean, memang sy total lost la sy punya phonebook semua abih x leh bukak...sy lost contact dengan kawan2..sob3! yang sy leh contact cuma orang yang sy selalu contact then sy hafal no.hp dia je...the rest, i'm sorry darling...tak dapek la nk contact u olls semua...then akibat daripada semua ni...bil handphone sy pun jd sgt sikit...kurang daripada monthly commitment sy...which mean, bil handphone sy skrg ni tak sampai RM50 pun...walhal monthly commitment sy RM80 sebulan...huhuhu 22 Mei ni, bil baru akan keluar...rugi la sy, sebab sy pakai kurang dari RM80 bln ni..but I am still need to pay RM80! huh! ni sungguh tidak adil!! tapi tak ape, have another 2 days to go untuk ke 22 Mei ni..so sy rasa sempat ke untuk reach RM80 or lebih untuk bil handphone sy bulan ni? sape sy nk call?? huhuhu no idea la untuk berbual dengan sape2...i don't have any mood utk berckp dengan orang...

Di sebabkan dengan masalah yang pelbagai ni jugak, bkn setakat bil handphone sy kurang...tp sy perasan yang perangai sy pun banyak berubah...dulu sy ni seorang yang ceria...suka berckp, ade sje yang sy akan ckpkan kan...tp this lately, sy byk diam..even dekat rumah pun sy byk diam then sy banyak mengurung diri dlm bilik...bkn buat ape pun...mak sy ckp, sy bertapa dlm bilik tu...hurmmm...sy rasa sgt tenang bila berada dlm bilik sy...baca2 buku..selongkar2 almari..hehehe tak pun, tu la, si 'bulu-bulu' tu la yg menemankan sy...sape lagi kalo bkn dak2 ceng sy tu..hehe 

Sebabkan banyak sangat perubahan yang telah terjadi dekat sy...2 compliment yg sy dapat...1st dari ayah sy...time tu on the way nk ke LRT Taman Jaya, pagi2 ayah nk hantar sy pergi kerja..sebabkan tren komuter tu selalu lambt and buat hal..jd ayah hantar la ke LRT...sepanjang jln dari Shah Alam ke Taman Jaya..ayah sy sibuk la berborak,bercerita dgn sy...tp sy x berckp sepatah pun dgn ayah...sy cuma bg respon dengan senyum je dkt ayah sy...sampaikan ayah sy ckp ape tau? "ayah rasa macam ckp and bwk kereta sesorang je la kakak" hahahaha cian ayah sy...sy pun x tau la nape mulut sy jd berat untuk berckp...then 2nd compliment pulak..dari akak2 opis sy yg baik hati...dorang ckp sy ni macam EXPRESSION-LESS..adoiyai! lg teruk kot! ye la..bkn sy tak riak ekspresi bila dorang berckp...cuma mungkin bila sy bermasalah ni...sy tak dapat nk menonjolkan riak muka gembira ke, suka ke, sedih, marah etc. huhuhu

Sy jadi macam keliru dengan diri sy sendiri...keliru dengan perasaan sy sendiri..mungkin telah melalui pelbagai mental torture dalam pelbagai rupa dan bentuk...so end up, sy jd macam ni...sy confuse untuk menggambarkan ape perasaan sy sekarang ni...sebab ape yang sy rasa...ermm...pe yg sy rasa eh? tak ade rasa ape2 kot...ekekeke sy mcm blur and lost...Hello Cik Nadhoney! where the hell are u? come back home! hahahahadoiyai! teruk betul impak dari semua yg telah berlaku dekat diri sy ni...tapi ape yg sy belajar dari semua ni ialah:

1) DON'T LOVE your job, because JOB'S NEVER LOVE u...but DO LOVE your WORK, so that you will ENJOYING your life while you are working

2) SPEND your PRECIOUS TIME for your OWN SELF, rather than SPENDING YOURSELF to someone/something that are never APPRECIATE YOU

3) if your find that you suddenly FALL IN LOVE WITH SOMEONE, make sure that he/she LOVE YOU MORE THAN YOU DO

4) Never PUSH YOURSELF for THINGS THAT are not WORTH FOR YOU

5) LOVE yourself more than OTHERS CAN DO!

6) FAME is TEMPORARY, so do APPRECIATE YOURSELF, LOVE YOURSELF, BELIEVE IN YOURSELF & LOVE PEOPLE WHO ARE LOVE YOU..so that you will find that your are the most LUCKIEST PERSON IN THIS WORLD..

No comments:

Post a Comment