Home

Saturday, May 14, 2011

Bulan MEI...seribu satu MAKNA...

Salam,

Hai! dah lama rasanya tak update blog ni...huhuhu kesibukkan melanda diri, dengan study nye, dengan kerja lagi, di tambah2 plak dengan pelbagai masalah hati...Oppss!! masalah hati? hahahha sy bukan nye penghidap penyakit yang berkaitan dengan hati tu ye...harap maklum! hahaha

What I mean with masalah hati ni...ermm...ye la...biasa la...lumrah kehidupan, setiap manusia mesti akan ada masalah...Tuhan menguji kita setiap masa dan saat untuk melihat ketaatan kita terhadap-Nya...So dah nama pun masalah, tak kira la masalah tu berat atau ringan, macam mana kita nak menghadapinya tu, itu semua nye terpulang mengikut cara tersendiri....

So, sy rasa bln April is the toughest month for me...sebab ape sy ckp macam tu? ye la...bln April ni sy memang sangat sibuk dengan study, assignment, test, preparation for final exam...haish! da la dengan 'masalah hati' melanda diri..memang terus terang ckp,sy x leh nk fokus untuk study sy...tp sy da cuba yang terbaik...sy dah berusaha...untung nasib nanti kita tgk je la kan? hehehe...

Sekarang ni dah masuk bulan Mei...actually sy sangat suka bulan Mei ni...sebab bln Mei ni ade mcm2 bnda yang mengembirakan dlm hidup sy...and terdapat jgk tarikh2 yang penting dlm bln Mei ni... especially tarikh  9 MEI...ade ape dgn tarikh 9 MEI? pe yg special sgt? ofcz la special...sebab tu adelah tarikh lahir sy!!! ekekekekekeke Happy Belated Birthday to me!!!

Sepatutnya, bulan Mei ni memberi seribu satu makna untuk sy...tapi ape yang jadi and yang di harapkan, memang sungguh MENGHAMPAKAN! huhuhu pergaduhan demi pergaduhan plak yang menimpa...'penyakit hati' sy yang memang da teruk, jadi semakin teruk and parah! sampaikan sekarang, sy rasa macam dah tak sanggup nak melalui kehidupan sehari-hari sy sepanjang bulan Mei ni...

Sy cuba kuatkan semangat sy dengan berpikiran positif...anggap je la setiap ape yang jadi tu ade hikmah di sebaliknya...cuma ape yang sy harapkan, semua perkara dapat di selesaikan dengan cara yang baik...sy dah tak sanggup nk lalui semua ni lg...huhuhuhu ujian ni sungguh berat utk sy...tapi sy yakin sy mampu utk lalui semua ni...Insyaallah....

No comments:

Post a Comment