Home

Thursday, November 11, 2010

Laksa di pagi hari jumaat yang mulia ini...yeeehhaaa...

memang dah menjadi 1 rutin di office nad ni,setiap hari jumaat setiap minggu akan ada bacaan yaasin pada setiap pagi jumaat.  and setiap kali ada bacaan yaasin ni,mesti after that ada sesi makan-makan..tak kira la sama ada makanan tu ada orang sponser or menggunakan duit kelab kami...

so untuk hari ni, menunya adalah Laksa..owh no!! nad memang kurang suka makan laksa...sebab ada tragedi yang tak best telah terjadi dulu yang ada kaitan dengan laksa...so sebab kan tragedi tu,nad trus macam fobia sket bila nak makan laksa...semua menu and ramuan adalah homemade..di sediakan oleh kwn2 ofis jugak la...

memula nad just makan kuih je..tapi bila lama2,orang semua dok bising2 kt nad,suwuh makan jugak..nad pn amik jugak la laksa tu...sikit je la letak dalam mangkuk...pastu take time gk la nk abihkan semuanya...ada la dekat 1 jam baru abih!! hahahahhaha sedap tu memang sedap...tapi tak lalu la nak makan laksa ni..huhuhuhuhuhu

tapi yang bestnya,air nescafe yang ada sorang akak ni buat..memang kaw2 punya la...hurmm...duduk dekat ofis ni kadang2 memang boleh save duit untuk makan..sebabnye kat sini memang dorang rajin buat jamuan makan..kadang2 metting pun ada makan2 juga..and usually dorg order lebih sket makanan tu..so boleh la menampung kami2 ni...

yang tak best nye pulak..usaha2 untuk diet dekat sini memang tak akan berjaya la..huhuhu tu yang tak best tu..sebabnye:
1) aircond terlalu sejuk,so ni meransang selera utk makan (ceit! salahkan aircond plak nad ni kan?
2) terlalu banyak sangat occasion yang dijalankan dekat office ni...so ofcz la diorg akan tempah makanan..
3) setiap jumaat bacaan yaasin..ada lagi makan free..
4) belum kira orang belanja makan tengah hari or break1st lagi...haish! x pe..rezeki ni..ekekkeke
5) petang2 slalu nye my office mate yang guys suka beli pisang goreng dekat pertama kompleks..pisang goreng dia mmg superb la..so makan lagi...
6) nad punya drawer memang banyak stok makanan..so,memang tak boleh nk buat ape2 la kan...

so, memang la hidup ni asyik makan je la..tapi duit habis jugak kan..hahahahhhaha tapi tak pe,duit habis utk makan tak perlu di sesali..betul tak??

No comments:

Post a Comment